Yuva (2004)

Hat fiatal életébe nyerhetünk bepillantást: Michael Mukherjee (Ajay Devgn) az egyetemista fiatalok vezetője, aki egyre inkább beletenyerel a politikába, és bár idealista elképzelései vannak, nem rest csontot is törni, ha a helyzet úgy kívánja. Párja Radhika (Esha Deol), ellentétben konzervatív szüleivel, szintúgy radikális, és nem rest beköltözni Michael szobájába, ha a helyzet úgy kívánja. Arjun Balachandran (Vivek Oberoi) diplomáján alig száradt meg a tinta, már a vízumáért áll sorba, hogy mielőbb elhagyja Indiát, de balszerencséjére összefut Mirával (Kareena Kapoor), az esküvőjére készülő kolkatai lánnyal, és életében először szerelmes lesz. Lallan Singh (Abhishek Bachchan) a börtönből szabadul, bérelt helye van ott, és nem úgy fest, hogy valaha is leveti bűnözői talentumát, pedig tanult felesége Sashi Biswas (Rani Mukerji) bármire képes lenne, hogy megváltoztassa.
Sorsuk egy ponton összefonódik, amikor a korrupt miniszter Prosonjit Bhatacharya (Om Puri) megbízza Lallan bátyját Gopalt (Sonu Sood), ölje meg Michaelt. A merényletet Lallan vállalja magára, és amikor a háromszor melbelőtt Michael átesik a híd korlátján a szemtanú Arjun utána ugrik, hogy megmentse. Innentől kezdve a hat fiatal sorsa végzetesen összefonódik, terveik gyökeresen megváltoznak, és senki sem megy már azon az úton, amit eredetileg eltervezett.

Alternatív magyar cím: Fiatalok 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=5SVShRFw7H8[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Mani Ratnam

  • Írta: Anurag Kashyap, Mani Ratnam

  • Szereplők: Ajay Devgn, Abhishek Bachchan, Rani Mukerji, Vivek Oberoi, Kareena Kapoor, Esha Deol, Om Puri, Sonu Sood, Anant Nag, Vijay Raaz, Loveleen Mishra, Abhinav Kashyap, Saurabh Shukla

3 comments on “Yuva (2004)

  1. Dacára annak, hogy furcsa idővonal vezetése volt a filmnek, és naturalista ábrázolása (tehát semmit sem a jó öreg bollywoodi hagyományok szerint csinált a rendező), mégis ízig-vérig indiai film született. Csak éppen a valóságról, és nem arról, hogyan is álmodoznak odaát.
    Tetszett, hogy mennyire durván és lényegre törően ábrázolták az indiai valóságot. Nem kendőztek el semmit, pl. Lallan és felesége Sashi között néha a tettlegességig fajult a viszony, ebben Rani Mukherji és Abhishek Bachchan nagyot alakított.

  2. Micsoda sötét alakot játszik Abhishek Bachchan! Nagyon jól csinálta, úgyhogy nem tetszett 😁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük