Uunchai (2022)

Három szépkorú jóbarát – Amit, Om és Javed – elindulnak az Everest alaptáborába, hogy teljesítsék negyedik barátjuk, Bhupen utolsó kívánságát. Útközben csatlakozik hozzájuk Mala, aki történetesen Bhupen rég elveszett szerelme, és sajnálja, hogy nem harcolt a szerelmükért. Az embert próbáló túra személyes, érzelmi és spirituális utazássá válik, miközben megküzdenek fizikai korlátjaikkal, és felfedezik a szabadság valódi értelmét.

Alternatív magyar cím: Magaslat 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=nS5xqazKipA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sooraj R. Barjatya
  • Írta: Abhishek Dixit, Sunil Gandhi
  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Anupam Kher, Boman Irani, Danny Denzongpa, Parineeti Chopra, Neena Gupta, Sarika

3 comments on “Uunchai (2022)

  1. A szoros baráti kötelékekről már több filmet is készített India (ZNMD, Dil Chahta Hai, 3 Idiots, Delhi Belly, Go Goa Gone stb.) többféleképpen, minden stílusban és korosztályban, jellemzően három férfi összetartásáról. Nincs ezúttal másképp itt sem, bár eredetileg négyen voltak, de egyikük hirtelen halálával a csoportjuk dinamikája megváltozik és a tagoknak egész eddigi életüket újra kell értékelniük.
    Az ilyen filmek mindig igazi gyöngyszemek és jutalomjátéknak számítanak az olyan legendáknak, mint Amitabh Bachchan, Anupam Kher, Boman Irani. De nemcsak az ő játékuk teszi igazán feledhetetlenné a filmet, hanem a mellékszereplők is kitesznek magukért. Elsősorban is a negyedik társuk szerepét alakító Danny Denzongpa, aki a hálás katalizátor szerepét alakítja, másodsorban Sarika, aki évekre visszavonult, hogy most ismét megmutassa, nem véletlenül volt évtizedekkel ezelőtt a film egyik nagyasszonya, és persze ne feledkezzünk meg a legfiatalabb korosztályt képviselő Parineeti Chopráról sem, aki tartotta a lépést a nagy öregekkel.
    A film arról szól, amiről a szinopszis is ír, tele humoros és drámai jelenetekkel, küzdeni akarással, feladással, majd újbóli talpra állással. A zenei betétek szorosan kapcsolódnak a történethez, mind megannyi himnusz a kitartásról, az áldozatvállalásról, a tettekről és a generációk közötti harmónia megteremtéséről.
    A film útifilm is egyben, hiszen Delhiből indul és egészen az Everestig elkísérhetjük a három jóbarátot, közben útba ejtve Kanpurt, Gorakhpurt, Katmandut és a túra útvonalán található nepáli falvakat. Egyes jelenetek alatt nemcsak az operatőrt, hanem a jelenlévőket is szívből irigyeltem, mert elképesztően szép tájakon forgattak. Legyen az egy megroggyant szépségű haveli Gorakhpurban, egy hegyi teázó Dingboche-ben, vagy éjszakai szállás Namche Bazaar-ban.
    Hiába hosszú a film, minden perce aranyat ér, érdemes végignézni.
    Figyelem! A végén ne kapcsoljátok ki, van még egy jelenet!

  2. Kétszer is megnéztem. Csodálatos film. Szívből ajánlom mindenkinek. (Ez a film is felkerült best listámra.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük