Puli (2015)

Maru Dheeran egy végtelenül szelíd gyermek, aki egy rabszolgasorba taszított faluban cseperedik fel, ahol a kék szemű szörnyeteg, a „Vedalam” csoport elnyomó uralma alá kerül, melynek tagjai hatalmas adókkal terhelik az embereket, és szeszélyből ölnek. Amikor a feleségét a Vedalam királynő főparancsnoka elrabolja, hogy feláldozza, Maru Dheeran útra kel az áthatolhatatlan erődjükbe, hogy visszaszerezze a feleségét és véget vessen a zsarnokságnak.

Alternatív magyar cím: Tigris

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=U9kCY9psgOc[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Chimbu Deven
  • Írta: Sharma Deven 
  • Szereplők: Vijay, Sudeep, Prabhu, Sridevi, Shruti Haasan, Hansika Motwani, Nandita Swetha

2 comments on “Puli (2015)

  1. Vijay ritkán szerepel kosztümös filmben, tőle ez az első ilyen típusú film, ami megvan nekünk. Úgy gondoltam, miért ne?
    Az eleje egy kis történelmi áttekintés, ha annak lehet nevezni, mert kék szemű és agyarfogú démoni fajról volt benne szó, ezek szerint itt is ismerik a vámpírokat 🙂
    Akikről közben kiderült, hogy álruhás wuxia-ninja harcosok, mert folyton a levegőben repkedtek és úgy harcoltak, Vijay nemkülönben. Hirtelen azt hittem, hogy véletlen egy kínai akciófilmet tettem be, mert még a mozdulataik is hasonlítottak.
    Azt viszont nem tudom, hogy az akciókoreográfus tehet róla, vagy Vijay nem volt elég lelkes, de a mozdulatai fáradtak és ötlettelenek voltak, meg túlságosan kicentizettek. Fárasztó volt nézni is, mintha egy ZS kategóriás hollywoodi szemetet néznék.
    De a legfárasztóbb trükkök csak ezután jöttek. Ahhoz, hogy besurranjon az ellenség várába kék szeműnek kellett lennie. Na, mit csinált, hogy az legyen? Nem, nem kontaktlencsét vett fel, hiszen ott még áram sem volt. Inkább nem árulom el, legyen amin ti is megdöbbentek 😀
    A Gulliveres jelenetek azért mókásak voltak.
    Sridevit jó volt látni, még akkor is, ha csak a film második felében jelent meg. Az ő karaktere sem volt piskóta, de becsületére legyen mondva, tisztán és kőkeményen megoldotta. Picit sajnáltam, hogy le kellett süllyednie ehhez a színvonalhoz, de még itt is átlengte valami olyan varázs, amire csak a legnagyobb filmsztárok képesek. A pocsékból is kihozta azt, amit lehetett.
    Aztán egyre szürreálisabb lett a sztori. Nem tudom, mit szívott a szinopszis írója, de én is kérek belőle!
    Valami bizarr kíváncsiság tartott a székemben, érdekelt, hogy hova fog kifutni ez az egész.
    Közben nehezen hittem el, hogy DSP szerezte a zenét, mert csak tingli-tangli dalok szóltak a nagy semmiről, és egyetlen dallam sem tapadt a fülembe. A koreográfiáról meg szót se ejtsünk. Hidd el, nem akarod látni! Én áttekertem.
    Mindenesetre bődületesen nagy marhaság 154 percen keresztül, aki bátor, bevállalja! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük