Atrangi Re (2021)

Rinku Sooryavanshit (Sara Ali Khan) a Siwan Junction vasútállomáson saját familiájának nem éppen egyenes jellemű tagjai üldözik, mert megpróbált megszökni a barátjával. A nagyanyja azonban elfogatja és megveri, majd megparancsolja neki, hogy menjen férjhez akármelyik agglegényhez, és akkor Rinku megszabadulhat tőle. S. Venkatesh Vishwanath “‘Vishu” Iyer (Dhanush) véletlenül odakeveredett tamil fiatalember az, akit elrabolnak és bedrogoznak, ezután kettejüket erőszakkal összeházasítják. Vonattal utaznak Új-Delhibe, ahol rájönnek, hogy egyikük sem akarta ezt a házasságot, a szívük már más iránt van elkötelezve: Vishu két nap múlva vette volna el barátnőjét, Mandakini “Mandy” Senguptát, Rinku barátja, az előadóművész és bűvész Sajjad Ali Khan (Akshay Kumar) pedig egy hét múlva érkezik Delhibe. Ezért elutaznak Maduraiba Vishu tervezett esküvőjére, de Mandy meglátja a trendi videót, amely a kényszerházasságukat mutatja, így lemondja az esküvőt.

Alternatív magyar cím: Viccesen fura 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Aanand L. Rai
 • Írta: Himanshu Sharma 
 • Szereplők: Dhanush, Sara Ali Khan, Akshay Kumar, Seema Biswas, Ashish Verma, Dimple Hayathi, Pankaj Jha, Ashok Banthia

3 comments on “Atrangi Re (2021)

 1. Kicsit tartottam ettől a filmtől. Kedvenc korai Akki filmjeim azok, amelyekben Saif Ali Khannal bolondozik. A ’Yeh Dillagi’, a ’Main Khiladi Tu Anari’ , a ’Tu chor main Sipahi’ és a többi. A két jóképű, vicces, sztárfiú, akiknek a lábai előtt hevertek a nők.
  És akkor Akshay, aki valószínűleg kisbaba kora óta ismeri Saif Ali lányát , a már felnőtt lány szerelmét alakítja egy első látásra romantikusnak tűnő filmben … Hát első hallásra szinte vérfertőzésnek tűnt, de mégiscsak Akshayról van szó, ezért belenéztem. Aztán megnyugodtam. Nem, nem arról van szó, nem a szokásos indiai bollywoodi masala film, amely az epekedésről szól, és a nőért folytatott harcról. Ez egy kőkemény dráma, egy jól megírt történet, jól értelmezhető időugrásokkal, amelyben a legvégén minden értelmet talál, és mindent megmagyaráz. Aminek az utolsó pár perce szabályosan fojtogatja az embert.
  Azért mindentől függetlenül én mégsem Akshayra bíztam volna ezt a szerepet. Akármit is játszik ezzel a lánnyal, akkor is túl öreg már hozzá. Viszont mint igen sokan mások, én is Akshay miatt néztem meg a filmet, ezért nyilván mégiscsak jó megoldás volt neki adni ezt a szerepet. Olyan nehéz dolga nincs a szereppel, viszonylag keveset van jelen a filmben. Azért az elképesztő, ahogy vissza tudnak valakit számítógéppel fiatalítani egyes jelenetekhez. Így a fiatalkori idősíkba nem kellett másik színészt keresni. A film nem róla szól, Sarah az abszolút főszereplő, és Dhanush is szinte minden jelenetben ott van. Hosszú percek után jelenik meg Akshay, és sokáig nem is nagyon lehet hová tenni a figuráját. Nincs is nagy alakítani valója, sőt van egy-két jelenete, amit bohóckodással old meg, és nem nagyon illik a film hangulatába. De a végén a nagyjelenetben persze ott van. Az már az övé egyértelműen.
  Dhanushnak, a tamil filmsztárnak ez az első filmje amit láttam, nagyon meg kedveltem benne, elő is készítettem pár filmjét, hogy többet tudjak róla. Nem söpörte le a trónról sem Suryát, sem Vijayt nálam, de nagyon tetszett az alakítása a filmben. Bár hozzáteszem ő is öregecske egy kicsit már Sarah Ail Khanhoz.. De nagyon jó a szerelmes reménykedő szerepében, és csak kevésszer gondoltam azt a film közben, hogy miért nem keres egy normális lányt…
  Sarah Ali Khan a sors kegyeltje Indiában. Igazi kékvérű család leszármazottja, a nagy Saif Ali Khan és Amrita Singh lánya. Gyakorlatilag nem volt arra esélye, hogy ne a filmszakmában kössön ki. Az égvilágon minden segítséget megkapott ahhoz, hogy befusson. A bulvársajtó a tenyerén hordozza, amit ki is használ. A családja támogatja, a barátok beveszik a filmjeikbe, sorra kapja a főszerepeket, gondolom nem nagyon kínozzák castinggal sem. De a közönség mostanában kicsit besokallt a sztárgyerekektől. Sushant halála felbőszítette a bollywoodi moziközönséget, harcot indítottak a filmvilágon belüli nepotizmus ellen. Nagyon úgy nézett ki hogy vége van annak, hogy a filmekben csak családi kapcsolatokon keresztül lehet szerepet kapni. Még Akshayt is csúnyán kikezdték annak ellenére, hogy ő kívülről került a szakmába, a kommentszekció rárontott a felesége miatt, aki az egyik legnagyobb hatalmú filmes család sarja. És Akshay bár igyekezett háttérbe vonulni, azért kiállt a nagynevű filmes barátai, és azok gyerekei mellett. Mint például Alia, vagy Sarah is. Meg is kapta a magáét, a nép nekiesett a filmjeinek, az IMDB-n, és igencsak lepontozta egyiket-másikat.
  Saif Ali lánya Sarah alaposan kitanulta a színészmesterséget, és egészen jól megtanult táncolni is . De különösebb varázs nem sugárzik belőle, és nem győzött meg a tehetségéről sem. Elnagyolt, és maníros a játéka, és túljátssza a szerepét. De hát az apja is úgy kezdte, hogy egy nagyon helyes srác volt és semmi több. Szóval van még ideje Sarahnak is.
  A film megértéséhez ismerni kell egy kissé az indiai lelket és szokásokat, a hindu-muszlim problémakört, és át kell adni magát a nézőnek, hogy átjárja a filmből áradó túlhevült érzések sokasága. A film vége maga a katarzis. Engem napokig kísértett.
  Jó szívvel ajánlom megnézésre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük