The Big Day – Monumentális esküvők (2021)

Az India sokmilliárdos esküvő-bizniszét bemutató, szemkápráztató sorozatban látványos felütéssel kezdődik el hat jegyespár története – holtomiglan-holtodiglan.

 1. A szerelem a részletekben rejlik
  Két jegyespár minden részletre odafigyelve tisztelegnek gyökereik előtt, és mindent elkövetnek, hogy fényűző esküvőjük a legkevésbé se legyen szokványos.
 2. Az A típusú menyasszony
  Két büszke, haladó szellemű fiatal nő a régi szertartásokat saját, új szabályaival váltja fel, egyértelműen világossá téve, hogy az esküvőn a menyasszony a főnök.
 3. Csak a szerelemre van szükséged
  Két modern gondolkodású jegyespár a szerelem szépségét korlátok és előítéletek nélkül ünneplő esküvővel engedi láttatni India folyamatosan változó életszemléletét.

megnézem lentebb

IMDB

2 comments on “The Big Day – Monumentális esküvők (2021)

 1. Valljuk be őszintén: az indiaiak egyszerűen lekörözhetetlenek, ha esküvőről és az azzal kapcsolatos mindenféléről van szó. Kezdve azon, hogy megszámlálhatatlan hagyományt őriznek a mai napig, ezek jó részét életben is tartják, a lagzi minimum 300 főnél kezdődik (az alatti létszám pusztán csak vadházasság), általában 5 napig tart, de néha tovább, minden napnak megvan a maga saját funkciója, iszonyatos pénzeket tudnak elkölteni, és mi csak tátott szájjal bámulunk.
  A bollywoodi filmek 80 %-ában legalább egy darab esküvő van. De persze a hundián van olyan film is, amiben vagy három-négy, vagy még annál is több esküvő van, mert az indiaiak imádnak esküvőre járni, vagy esküvőt megbámulni. Nem korlátozódik a péntek-szombatokra, mert az esküvő akármelyik napon lehet (leginkább a pandit dönti el a horoszkóp alapján), ezért egy nagy létszámú család tagja akár egész évben esküvőre járhat.
  A három részes reality-dokumentum 6 esküvő előkészületeit, terveit, megvalósítását, 6 házasodni kívánó pár álmait, gondolatait, családtagjait és barátait mutatja be, és a helyszínválasztástól az ételeken keresztül egészen a dekorációig mindent bemutatnak és én teljesen le voltam nyűgözve. Némelyik koncepció felülmúlta a filmes díszlettervezők fantáziáját, a színorgiát pedig alig bírta közvetíteni az operatőr kamerája.
  Az külön tetszett, hogy még a felcsendülő dalokat is feliratozták.
  Nem azt kaptam, amit vártam, hanem annál sokkal de sokkal többet!
  A harmadik rész végén pedig le fog esni az állatok! Az enyém a padlón koppant, amikor megláttam, hogy ki csatlakozott a fiú-pároshoz táncolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük