Drive – Adj gázt! (2019)

A film története szerint egy autós kaszkadőr mellékállásban sofőrködni kezd. A férfi csakhamar szemet vet a szomszéd feleségére, akinek a férje rengeteg pénzzel tartozik a maffiának. Hősünk minden igyekezete ellenére alaposan belekeveredik az ügybe..

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Tarun Mansukhani
 • Írta: Tarun Mansukhani
 • Szereplők: Sushant Singh Rajput, Jacqueline Fernandez, Vikramjeet Virk, Sapna Pabbi, Boman Irani, Pankaj Tripathi

5 comments on “Drive – Adj gázt! (2019)

 1. Sziasztok ! Nagyon régóta nézem az itt feltett filmeket . Köszönöm , hogy filmjeitek révén az egyetlen szórakozást számomra lehetővé teszitek .

 2. Személyes megjegyzés: a fenti, hivatalos szinopszis a közelébe sem jár a sztorinak, de még csak nem is hasonlít rá. Nincs kaszkadőr, se szomszéd felesége, se maffia. Az autó és a rengeteg pénz stimmel. Fogalmam sincs, hogy aki írta a tartalmat, milyen filmet nézett meg, de tuti nem ezt.
  Az első képek alapján kapunk egy Fast & Furious Indiát, és mivel én nagyon szeretem ezt a franchise-t, elengedtem magam, és élveztem a száguldást. Ráadásul legkedvencebb városom, Delhi utcáin történtek a fékcsikorgások, ahol nemrégen magam is jártam. Aztán a győztes autóból kiszállt Jacqueline Fernandez… tűsarkúban. Aha! Mert tűsarkúban lehet autóversenyezni. Persze! Vezetni nagy nehezen lehet, de versenyezni? Ki hallott már ilyet? No, mindegy. Kisasszony kidomborította amit kell, ahogy kell… haladjunk. A vágónak nagyon nem sikerült a dalszöveget összevágni a szájmozgással, ez mondjuk eléggé feltűnő egy playback-produkciónál. Egy rossz pont. Vált a kép és rögtön egy szürreális korrupciós jelenetbe csöppenünk, amit annyira nem is találtam szürreálisnak. Lassan már olyan normális lesz, mint lemenni a boltba kenyérért. Sajnos. Majd megjelent kedvenc karakterszínészem, Boman Irani. Meg vagyok mentve! Innentől már csak jó lehet! Az első rablás tényleg ötletes volt, nagyot nevettem a kivitelezésen, zseniális! Amikor a 18. percben végre megjelenik Sushant Singh Rajput (RIP 🙁 ) nagyon tetszetős driftezést mutat be.
  Majd hűen követi a heist-filmek hagyományait, beletesz néhány csavart, a legtöbbet persze ki lehet találni, de a legjobb jelenet az, amikor restaurátori engedély megszerzése miatt elmerülnek az indiai bürokrácia útvesztőiben és egy nap alatt 64 engedélyt próbálnak villámgyorsan beszerezni. Ez a jelenet (valójában dalbetét) elképesztően király volt! Az persze kicsit furcsa volt, hogy a 7 napig tartó előkészületek kellős közepén még arra is volt idejük, hogy villámgyorsan megszervezzenek egy esküvőt, és ez nem egy gyors anyakönyv-vezetőhöz rohanás volt, hanem hatalmas parti.
  Azért az utolsó üldözéses jelenetnél nagyon kilógott a CGI-láb. Sajnos. Pedig meglepően jó digitális trükköket tudnak, de ezen most nagyon spóroltak.
  Az utolsó nagy csavart már a film legelején kitaláltam, de csak azért, mert már rengeteg heist-filmen túl vagyok. Semmi másért.
  Voltak lyukak a történetben pl. hogyha a Király egy kártyalapon tudatja a következő rablás helyszínét, akkor az ékszerüzletnél miért nem őrködtek rendőrök? Ilyen kérdések azért bevillantak nálam.
  Persze alapvetően jó volt, hozta azt a formát, amelyet az ilyen zsánerű filmeknél megszoktunk, és végig szomorúan figyeltem Sushant Singh Rajputot, tudván, hogy soha többet nem fog forgatni az alig 24 órája meghalt filmszínész. RIP.

 3. Dénes köszönöm,hogy ismét írsz hozzászólást a filmekhez. Én személy szerint nagyon szeretem olvasni….Meg vallom sok esetben először ezeket olvasom majd nézem a filmet.

  1. Kedves Olga, Dénes nem ír ide hozzászólásokat, saját blogja van (több is) ott szokott a filmekről írni. E-batta valójában Gabriella és legtöbbször hundia_admin néven tevékenykedik. Üdv: e-batta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük