Duvvada Jagannadham (2017)

Egy ortodox vallású, összetartó családból származó férfi titokban amolyan polgárőr tevékenységet folytat, egy zsaru segítségével bűnözőket tesz el láb alól, mivel nem igazán hisz az igazságügy lassan őrlő malmaiban. Amikor saját nagybátyja a földmaffia miatt meghal, úgy istenigazából nekilát rendet tenni, és igazságot szolgáltatni minden áldozatnak, hogy szembenézhessen a valódi bűnösökkel.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=fy-kooz9se4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Harish Shankar
 • Írta: Harish Shankar, Ramesh Reddy, Sathish Vegnesha 
 • Szereplők: Allu Arjun, Pooja Hegde, Rao Ramesh, Subbaraju, Tanikella Bharani, Vennela Kishore, Murali Sharma

5 comments on “Duvvada Jagannadham (2017)

 1. Főhősünknek nyelvtörő neve van: Duvvada Jagannadham (amúgy hétköznapokon Sashtri). Felkent brahmin pap, kívülről fújja a szanszkrit mantrákat, akkurátusan levezényel bármilyen hosszú esküvői ceremóniát, családjával közösen üzemeltet egy ételszállító szolgáltatást (szigorúan csak vegetáriánus étkekkel) és szabadidejében bűnözőket gyilkol. Utóbbi hobbiját gyerekkora óta űzi egy megkeseredett rendőrtiszt hathatós támogatásával. Hát, nem tudom. Nem igazán fér össze az én demokráciaképemmel ez a kettősség. Igaz, hogy Indiában van halálbüntetés, de persze vannak bíróságok és az önbíráskodást ott sem díjazzák (most tekintsünk el az elég gyakori lincselésektől, mert az inkább tömeglélektan, mint egyetlen ember döntése). Már az elején kicsit nyakatekert logikával magyarázza meg a tetteit, de ami igazán meglepett, hogy mikor a nyakába tettek egy rudraksh-ot (imamag, általában valamilyen szent eskühöz van kötve) és megesküdött az apja életére, hogy sosem veszi le, amíg rajta van, addig nem verekszik, ehhez képest minden gyilkossága előtt gondosan kicsomózzák a segédei a nyakából. Hm.
  Azt azonban el kell ismernem, hogy Allu és Pooja között elképesztően erős kémia van, ezt már az Ala Vaikunthapurramuloo nézésekor is észrevettem. Pedig amúgy a színésznő annak idején egyáltalán nem tetszett a Mohenjo Daroban Hrithik Roshan partnereként, Allu mellett viszont kivirágzik és sugárzóan gyönyörű, Allu pedig a tisztaéletű, prűd és nagyon konzervatív papként szabályosan belebetegszik a szépségébe. Ezek a jelenetek kacagtatóan mulatságosak.
  A film második felében kibontakozó ingatlancsalás enyhén hasonlított a 2012-es Julayiban felgöngyölített esethez, de gondolom ez ott Indiában annyira nem újdonság. Valószínűleg mindennapos eset lehet.
  Sokan mondják, hogy a filmeknek példát kell mutatniuk, nos, nem tudom, hogy ez a film milyen példával járna elől. A sztori jó, a színészek is, az akciójelenetek hozzák a a szokásos színvonalat, Subbarajunak rövid szerepe van, de azt valami hihetetlen profizmussal hozza, egészében tetszett a film, de nem egészen erre a követendő példára gondoltam.

 2. Nekem nagyon tetszett a film. Nem a ” 12 egy tucat”-ba sorolnám. A zenék és a táncok is szuperek szerintem.
  Köszönöm!

 3. Miden fimét megnéztük a családdal és nagyon tetszett nekünk hála a fordításnak.Köszi

 4. Nagyon tetszett Allunak ez a filmje is.jók voltak a zenék na és persze Allu Arjun táncjelenetei frenetikusak,felejthetetlenek voltak.Imádom nézni ahogy táncol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük