Da Tang Xuan Zang (2016)

Xuan Zhang (vagy magyaros írással Hszüan-cang) buddhista szerzetes a kínai Tang-dinasztia korának kiemelkedő alakja, aki a 7. században 25 000 km-es vándorlásai során járta be Ázsiát, hogy a buddhizmus szent szövegeit felkutassa és összegyűjtse. A kínai buddhizmus történetének eme szimbolikus, sokak által sokféleképpen megénekelt alakja ezúttal egy gigantikus, (nagyon) szélesvásznú, ragyogóan fényképezett mozgóképeskönyvben kerül elénk. A Xuan Zhang valódi presztízs project – az első kínai-indiai koprodukció. A földről és levegőből rögzített lenyűgöző képeken Kína és India csodás vidékei elevenednek meg a szemünk előtt a vándorszerzetes nyomában.

Alternatív magyar cím: Hszüan-cang utazása

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=3Hmf7LckgM4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Huo Jianqi

  • Írta: Zou Jingzhi

  • Szereplők: Huang Xiaoming, Kent Tong, Purba Rgyal, Tan Kai, Luo Jin, Xu Zheng, Andrew Lin, Che Xiao, Vivian Dawson, Winston Chao, Ram Gopal Bajaj, Sonu Sood, Vatsaal Raja, Ali Fazal, Neha Sharma

2 comments on “Da Tang Xuan Zang (2016)

  1. Valóban gyönyörű film, nem túl izgalmas, de nagyon inspiráló. Ilyen lehetett a mi Juliánusz barátunk, vagy Kőrösi Csoma Sándor, akik gyalog indultak megkeresni az ősmagyarokat Ázsiában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük