Jolly LLB 2 (2017)

Jagdishwar Mishra becenevén Jolly (Akshay Kumar) Lucknowban élő ügyvéd, aki a város egyik leghíresebb ügyvédjének, Rizvinek az asszisztense. Annak érdekében, hogy pénzt szerezzen saját irodájához, Jolly hazudik Hinának (Sayani Gupta), azt mondja neki, hogy Rizvi képviselni fogja az ügyét, és ennek díja 200.000 rúpia. Amikor Hina rájön, hogy Jolly hazudott neki, öngyilkosságot követ el. Jolly hamarosan felfedezi, hogy Hina férje, Iqbal Qasim (Manav Kaul) esküvőjük másnapján halálos áldozata lett Suryaveer Singh felügyelőnek, a rendőr ugyanis Mohammad Iqbal Qadri (Inaamulhaq) terroristának állította be őt. Singh ugyanekkor halálosan megsebesített egy rendőrt is, Bhadoriát, hogy a tűzharc valódinak tűnjön. Bűntudatával küzdve, Jolly úgy dönt, hogy harcol Hina érdekében, és elindít a bíróságon egy közérdekű keresetet.

Alternatív magyar cím: Jolly ügyvéd úr 2

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Subhash Kapoor

  • Írta: Subhash Kapoor

  • Szereplők: Akshay Kumar, Huma Qureshi, Saurabh Shukla, Annu Kapoor, Ram Gopal Bajaj, Kumud Mishra, Sayani Gupta, Manav Kaul, Inaamulhaq, V.M. Badola, Rajiv Gupta, Sanjay Mishra

2 comments on “Jolly LLB 2 (2017)

  1. Akshay Kumar kedvenc karakterébe bújt megint, az ügyeskedő kisember, aki természetesen mindig harcias, mindig tudja mit hol hogyan tud magának kiokoskodni, de odahaza a valaha élt legnagyobb papucs, zugivó neje előtt mukkanni sem mer. Ügyvédbojtárként reménye sincs arra, hogy valaha kapjon saját irodát, hát grundol magának egyet, csakhogy a „kölcsönvett” pénz túl hamar kiderül, és ez nemcsak bajok garmadáját zúdítja fejére, de önkéntelenül tragédiát is okoz. Súlyos bűntudattal küzdve elindul hát a kisember rögös útján, hogy valamilyen módon vezekeljen bűnéért, és akaratán kívül hőssé válik. Ez a jellemfejlődés az, ami Akshaynak gond nélkül megy, a nagyszájú, odamondogató, simlis énjén felülkerekedik a töprengő, hajthatatlan, konok és makacs kopóösztön, aki bármi áron (akár a saját élete veszélyeztetésével is) ki akarja deríteni, hogy öngyilkos ügyfele miért nem tudta végigcsinálni a pert. Bollywood nem először csinál tárgyalótermi drámát, van gyakorlata benne, és ez a film is hozza ugyanazokat a kötelező köröket, amelyek ilyenkor a tárgyalótermi feszültséghez kellenek, de mégis ad még valami pluszt is hozzá, ami miatt érdemes végigülni a több, mint két órát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük