Naam Shabana (2017)

A 2015-ös Baby című akció-film előzménye. 2011-et írunk, Shabana Khan egyedül él édesanyjával, délelőtt főiskolára, délután kudo-edzésekre jár. A zárkózott fiatal lány nem is sejti, hogy minden lépését évek óta figyeli a RAW (India titkosszolgálata), mert egyike annak a 15000 jelöltnek, akik közül évente mindössze négyet választanak ki titkosügynöknek.

Alternatív magyar cím: A neve Shabana

Folytatása: Baby (2015)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Shivam Nair

  • Írta: Neeraj Pandey

  • Szereplők: Taapsee Pannu, Akshay Kumar, Prithviraj Sukumaran, Manoj Bajpayee, Anupam Kher, Danny Denzongpa, Natasha Rastogi, Taher Shabbir Mithaiwala, Murali Sharma, Zakir Hussain

3 comments on “Naam Shabana (2017)

  1. Nagyon szerettem a 2015-ös Baby című filmet, úgyhogy amikor hallottam hírét annak, hogy készül egy folytatása, nagyon izgatott lettem. Nos, nem folytatás lett belőle, hanem ún. előzmény-történet, ennek ellenére legalább olyan jól sikerült mozi lett. Taapsee Pannu már a Babyben is jól játszott, bár mellékszereplő volt, de mint a különleges alakulat egyetlen női tagja nagyon jól odatette magát, cseppet sem volt kisebb szerepe, mint férfi társainak. Ez a film pedig az ő története, hogyan lesz egy félárva muszlim lányból titkosszolga (aki majd csatlakozni fog a spec-kommandóhoz). Korrektül lett felépítve a történet, Shabana élete egy kerek egész, erőszakos apával, csendben szenvedő anyával, megspékelve egy tragikus szerelmi történettel, minden bőven elég ahhoz, hogy kisebb dilemma után igent mondjon a RAW toborzójának. A film második fele pedig a kiképzése és a bevetése körül zajlik, ez is egészen érdekesen felrajzolva, hiszen a lánynak személyes motivációja is van arra, hogy kém legyen. Itt most Akshay Kumar lett mellékszereplő, de hozta ugyanazt a szófukar, kemény, céltudatos karaktert, aki maximálisan megbízik a lányban, de ott áll láthatatlanul a háttérben, hogyha kell, azonnal közbelépjen és segítsen. Tetszett, nagyon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük