Aurangzeb (2013)

Egy maffia-család fejét letartóztatni a világ minden országában a lehetetlen küldetések közé tartozik. Indiában azonban egy tehetséges fiatal nyomozó vállalja a lehetetlen feladatot, ebben pedig nem várt segítséget kap. A keresztapa ikerfiait még kisgyermekkorukban elválasztotta a sors – Ajay az apával maradt, míg Vishal az édesanyával elmenekült. Egy ördögi terv részeként most Vishal átveszi a romlott Ajay helyét, hogy a szerepcserével rendőrkézre juttassa a saját apját.

Alternatív magyar cím: Mogul 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=qMo9jiUeopc[/embedyt]

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Atul Sabharwal

  • Írta: Atul Sabharwal

  • Szereplők: Arjun Kapoor, Prithviraj Sukumaran, Jackie Shroff, Rishi Kapoor, Sasha Aagha, Tanvi Azmi, Swara Bhaskar, Jayant Gadekar, Anupam Kher, Sikander Kher, Carol McFadden, Deepti Naval, Kavi Shastri, Amrita Singh, Sumeet Vyas

2 comments on “Aurangzeb (2013)

  1. Először is egy rövid áttekintés Aurangzebről, hogy képben legyetek, miért is ez a film címe, és bár senkinek sem ez a neve a szereplők közül, mégis lesz majd akit a film alatt ezzel a névvel jellemeznek.
    Aurangzeb (ur. 1658-1707), a mogul dinasztia hatodik tagja volt, s uralkodása alatt érte el India a legnagyobb területét, Afganisztántól a déli csücsökig, de vele kezdődött meg a hanyatlás is. Szépapja Akbar (ur. 1556-1605) álma a nagy Hindusztán csaknem beteljesedett vele, de vallási türelmetlensége, kegyetlen hadjáratai, folyamatos csatározása a szikhekkel és a dekkáni maráthákkal, valamint nyomort hozó adói előrevetítették a dinasztia későbbi bukását. Uralomra úgy jutott, hogy letaszította trónjáról apját Sáh Dzsahánt (ur. 1628-58), aki bár kicsapongó életet élt, mégis a Tadzs Mahal építtetésével vetette el a sulykot igazán. Fia az agrai Vörös Erődbe záratta, ahol élete végéig (1666) bámulhatta a világ legszebb épületét, felesége mauzóleumát. Megölette bátyját Dara Shikohot is, elkerülve a későbbi trónkövetelési lehetőségeket.
    E kis történelmi bevezető után lássuk a filmet. Itt is láthatunk Aurangzebet, a film nézése közben kiderül, hogy nem is egyet. Delhi szomszédságában, a gyorsan fejlődő nagyvárosban, Gurgaonban egy rendőrcsalád őrködik évek óta. Korruptak és becsületesek vegyesen. Bár van hatalmuk, a város teljhatalmú ura Yashwardhan (Jackie Shroff) ellen mégsem tudnak semmilyen bizonyítékot felhozni. Akinek egyetlen örökösét, Ajayt (Arjun Kapoor) csak a kokain, a bulizások, és a barátnője gyepálása elégít ki.
    És ekkor feltűnik a színen rég halottnak hitt felesége Veera (Tanvi Azmi) és másik ikerfia Vishal, akik a régmúlt borzalmak végére szeretnének pontot tenni. Itt kerül képbe a rendőrcsalád, annak feje Ravikant főfelügyelő (Rishi Kapoor), és unokaöccse Arya felügyelő (Prithviraj Sukumaran), akik ráveszik Vishalt, hogy lépjen Ajay helyébe, informálja őket a család minden lépéséről. Ahogy haladunk előre a cselekményben, egyre kevésbé lehet tudni, ki a jó, és ki a legelborzasztóbb Aurangzeb. A végén döntse el mindenki maga, számomra a legszörnyűbb, legvérengzőbb Ravikant volt, Rishi Kapoor földhözvágó alakításában, aki az Agneepath hatalmas sikere után rájött, hogy könnyedén tud alakítani elborzasztóan negatív karaktereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük