Brothers (2015)

Peter Briganza a mumbai-i sportszövetség elnökének régi vágya, hogy a ketrecharcok legálisak legyenek Indiában. Elhatározza, hogy elhozza hazájába a nemzetközi bajnokságot, a Right To Fight-ot, ezzel népszerűsítve ezt a sportot. Mindeközben az ex-utca harcos Garson ”Gary” Fernandes letöltött börtönbüntetéséből és alkoholfüggőségétől szabadulva hazatér kisebbik fiához Montyhoz, aki apja után szintén utcai harcokkal keresi kenyerét. Garyt felesége, Maria halálával kapcsolatban folyamatosan borzalmas emlékképek gyötrik, mivel magát okolja a baleset bekövetkeztéért. Ráadásul idősebbik fiával, Daviddel is csúnyán megromlott a kapcsolata, Maria halála után. David elhagyta a családi házat, hogy új életet kezdhessen fizika tanárként. Megtagadja apját, s testvérét is. Ám titokban ő is harcosként próbál extra jövedelemre szert tenni, mivel vesebeteg kislányának sok költséggel jár a gyógyítása. Mikor tanári állását elveszíti felcsillan a remény Davidben, hogy, részt vesz az R2F bajnokságon, melynek főnyereményéből meggyógyíttathatná kislányát.

Alternatív magyar cím: Testvérek 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Karan Malhotra

 • Írta: Gavin O’Connor,  Cliff Dorfman

 • Szereplők: Akshay Kumar, Jackie Shroff, Sidharth Malhotra, Jacqueline Fernandez, Meghan Jadhav, Shefali Shetty, Kiran Kumar, Conan Stevens, Daniel Bernhardt, Ron Smoorenburg, Zachary Coffin, Shad Gaspard, Chan Griffin, Roderick Harding

2 comments on “Brothers (2015)

 1. Már első nézésre tudtam. Sokadik nézésre meg biztos lettem benne, egyik nagy kedvencem lett a film. Akshay Kumar valami olyat mutatott, amit mindig is nagyon szerettem benne. A megtörhetetlen akaratot, aki folyamatosan kapja az élettől a pofonokat, mégis újra és újra talpra áll, és megy tovább, konokul, történjen bármi. De nemcsak ő volt fenomenális a szerepében, hanem a többiek is. Egy rossz alakítást sem tudnék mondani a filmről. Sidharth Malhotra végre nem csak hadonászott, és csépelt maga körül (by Ek Villain), hanem profi módon öklözött, tényleg kapott egy rendes kiképzést, de nem emiatt vagyok elégedett a játékával, hanem, mert a tragikus életsorsot, kallódást, céltalanságot messzemenőkig képes volt a játékával kifejezni. És csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni Jackie Shroff alakításáról. Az apa, aki alkoholizmusával szétzúzta a családját, és remegő kezekkel-lábakkal próbálja összekaparni maroknyi famíliáját, míg el nem ér a tragikus végkifejletig, a döntő beharangozásánál érzett fájdalmát én is mélyen átéreztem, pedig sem alkoholista, sem apa nem vagyok. És megdöbbentően jól játszott Jacqueline Fernandez is. Nem egy üresfejű liba, hanem érzékeny asszony, aki belülről nyeli a könnyeit, de kiáll a férje mellett, én lehet, nem tudtam volna végignézni, ahogy laposra verik a szerelmemet. A sztori egy az egyben Tom Hardytól a Warrior: A végső menet (2011) másolata, de kit érdekel? Azt a filmet nem láttam, úgyhogy nekem ez lett az etalon.
  Tetszettek Akki tetkói, teljesen hihetőek voltak, nem művésziek, hanem hétköznapiak, ahogy egy, a ringben felnövő bokszoló elképzeli magát, és felvarratja a bőrére a hitét. Tetszett Sidharth fülbevalója, és ahogy hihetően alakította a kezdő alkoholistát, aki épp az utolsó pillanatban torpan meg.
  Tetszettek az MMA jelenetek, bár némelyik elég hihetetlenre sikeredett, de én nem értek hozzá, talán lehetséges valakit egyetlen ökölcsapással kiütni az első másodpercben.
  A film utolsó percei persze drámaian csöpögősek lettek, és annyira tele vannak pátosszal, hogy már-már rossz érzésbe fordulnának, de a teljes film felvezetése e felé a jelenet felé vezet, úgyhogy nem annyira irritáló.
  A szokásos táncjelenetek elmaradtak, a dalok aláfestésül és átvezetőként szolgálnak, ami nem is baj, nem passzolt volna a komor képi világhoz a bollywoodi táncikálás, de azért fájlalom, hogy a dalok feliratozása elmaradt. A fordítónak meg jár egy nagy fekete pont, mert az egyik jelenetben éppen azt hozta ki győztesnek, akit a padlóra küldtek. Ez nagyon durva hiba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük