Bollywood Hero – Bollywood hőse (2009)

Nick, a fiatal holland színész szerepet kap az indiai történelmi filmben. Az egzotikus országba utazik, a Mumbai melletti filmvárosba, Bollywoodba. A fiatalember hamar szembesül az elképesztő ellentétekkel, a fényűző gazdagsággal és a mérhetetlen nyomorral, a kulturális egyenlőtlenséggel. Amikor taxival utazik, véletlenül elütnek egy kolduló lányt, aki meghal. Az eset megrázza Nicket, aki úgy próbál lelki vigaszt találni, hogy támogatni kezdi a szegény taxisofőr családját. Közben beleszeret a film női főszerepét alakító Sitába. A lány viszont menekülni szeretne a családja által rákényszerített házasság elől.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Diederik Van Rooijen

  • Írta: Egbert Jan Weeber, Diederik Van Rooijen

  • Szereplők: Egbert Jan Weeber, Rubina Ali, Ishwari Bose-Bhattacharya, Kanika Dang, Vijay Kadam, Akhilesh Kumar, Jay Pathak

2 comments on “Bollywood Hero – Bollywood hőse (2009)

  1. Mivel a tv-ből lett rippelve, nem is csodálkoztam, hogy kicsi a kép. A film nagyon érdekes volt. A sztori még annál is bonyolultabb, mint ahogy a szinopszis írja, közel sem egyszerű történet. A misztikum ugyanis a főhős 8 mm-es kameráján keresztül adott, a szerkezet megmutatja Nicknek, ki az akin segítenie kell. És ő amellett, hogy egy bollywoodi film forgatására jár, filmez szenilitással küzdő apjának emlékeket, minden energiáját ezeknek az embereknek a megsegítésére fordítja. Több apró történet kerekedik így a mindössze 76 perces film alatt, töményen kapjuk meg Indiát, úgy, ahogy egy európai látja, és próbálja megérteni. Nem mintha sikerülne, de Nick mégis örökre Indiában marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük