Bollywood Hero – Bollywood hőse (2009)

Nick, a fiatal holland színész szerepet kap az indiai történelmi filmben. Az egzotikus országba utazik, a Mumbai melletti filmvárosba, Bollywoodba. A fiatalember hamar szembesül az elképesztő ellentétekkel, a fényűző gazdagsággal és a mérhetetlen nyomorral, a kulturális egyenlőtlenséggel. Amikor taxival utazik, véletlenül elütnek egy kolduló lányt, aki meghal. Az eset megrázza Nicket, aki úgy próbál lelki vigaszt találni, hogy támogatni kezdi a szegény taxisofőr családját. Közben beleszeret a film női főszerepét alakító Sitába. A lány viszont menekülni szeretne a családja által rákényszerített házasság elől.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Diederik Van Rooijen

  • Írta: Egbert Jan Weeber, Diederik Van Rooijen

  • Szereplők: Egbert Jan Weeber, Rubina Ali, Ishwari Bose-Bhattacharya, Kanika Dang, Vijay Kadam, Akhilesh Kumar, Jay Pathak

2 comments on “Bollywood Hero – Bollywood hőse (2009)

  1. Mivel a tv-ből lett rippelve, nem is csodálkoztam, hogy kicsi a kép. A film nagyon érdekes volt. A sztori még annál is bonyolultabb, mint ahogy a szinopszis írja, közel sem egyszerű történet. A misztikum ugyanis a főhős 8 mm-es kameráján keresztül adott, a szerkezet megmutatja Nicknek, ki az akin segítenie kell. És ő amellett, hogy egy bollywoodi film forgatására jár, filmez szenilitással küzdő apjának emlékeket, minden energiáját ezeknek az embereknek a megsegítésére fordítja. Több apró történet kerekedik így a mindössze 76 perces film alatt, töményen kapjuk meg Indiát, úgy, ahogy egy európai látja, és próbálja megérteni. Nem mintha sikerülne, de Nick mégis örökre Indiában marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük