Deewana (1992)

Ravi (Rishi Kapoor) a híres énekes, édesanyjával (Sushma Seth) él együtt, nagyon jó anyagi körülmények között. Egy fellépése során Ravi találkozik Kajallal (Divya Bharti) aki beleszeret az énekesbe, és feleségül megy hozzá. Boldogan élik az ifjú házasok életét, amíg meg nem történik a szörnyű tragédia. Ravi kapzsi nagybátyja Pratap (Amrish Puri), Ravit letaszítja egy szikláról. Ravi özvegy édesanyja, és Kajal egyedül maradnak a hatalmas birtokon, de kénytelenek elmenekülni a városból. Kajal találkozik Rajával (Shah Rukh Khan) aki azonnal beleszeret a fiatal özvegybe. Kajal hallani sem akar róla, de az anyósa rábeszéli a házasságra, mivel így biztonságba lehetnek, mert lesz egy férfi aki megvédi őket.

Alternatív magyar cím: Őrült és szenvedélyes 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=IBJWJ5jSgkA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Raj Kanwar
  • Írta: Sagar Sarhadi
  • Szereplők: Rishi Kapoor, Divya Bharti, Shah Rukh Khan, Alok Nath, Deven Verma, Dalip Tahil, Sushma Seth, Asha Sachdev, Brahmachari, Amrish Puri, Saleem, Tilak, Vinod, Mahendra, Isha

2 comments on “Deewana (1992)

  1. Ravi (Rishi Kapoor kicsit már pocakosan) gondtalanul éli a népszerű énekesek életét, és kicsit sem érdekli a családi vagyon kezelése. Mindezt anyjára (Sushma Seth) hagyja, aki nem nagyon ért hozzá, megbízik sógorában Dhirendra Pratapban (Amrish Puri) aki viszont szép lassacskán kicsalja az özvegy aláírásait, hogy fiával Narendrával (Mohnish Behl) megkaparintsák az ősi vagyont, földeket, birtokokat. Erőfeszítéseik azonban kudarcba fulladnak, mert Ravi váratlanul szerelmes lesz, és öt perc alatt megnősül (azért kicsit tovább tart, de fellépése végén már a feleségével megy haza). Anyja boldog, és szeretettel fogadja újdonsült menyét Kajalt (Divya Bharti). A nagybácsi azonban nem nyugszik bele, nehogy már örököse legyen a háznak, megtámadja a fiatal házasokat, az ellenálló Ravi azonban megöli fiát, ő meg a szakadékba zuhan. A két özvegy menekülőre fogja, elhagyják az ősi birtokot, egészen Bombayig futnak, a család ügyvédjének (Alok Nath) segítségével békére találnak. Aztán egy baleset következtében összefutnak Rajával (Shah Rukh Khan), aki gondtalanul éli a gazdag, léhűtő fiatalok életét, míg motorjával el nem gázolja az idős asszonyt, erre Kajal lendületből felpofozza. Rajának vége, szerelmes lesz. Méghozzá egy özvegybe. Az apja (Dalip Tahil) nem nézi tétlenül, ki akarja őket ebrudalni a városból, de a fiú mindenki előtt porig alázza apját, és elhagyja a szülői házat. Az idős asszony úgy érzi, új fiút kapott az élettől, és rábeszéli Kajalt, mondjon igent a lánykérésre. Raja tudja, hogy nem lesz egyszerű meghódítani az asszonykát, ezért nem is érinti meg, megfogadja, hogy csak akkor közeledik hozzá, ha Kajal is viszontszereti őt. Egy baleset fel is nyitja az asszonyka szemét, és végre boldogságban élnek, Raja kis autószerelő műhelye bevételeiből. És a friss házas egyre többet segít másokon, a felesége születésnapjára hazahozza a kórházból legutóbb megmentett új barátját, és Kajal akkor döbben rá, hogy az nem más, mint Ravi. Az asszonyka hirtelen két tűz közé kerül, a bigámia bűnébe esett.
    Innentől nem mesélem tovább, akit érdekel nézze meg a filmet, nem fog csalódni. Rishi Kapoor és SRK szuper volt, Divya Bharti már nem annyira, de leginkább Sushma Seth tetszett. Én is ilyen anyát akarok magamnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük