Dammu (2012)

Más olvasatban a film címe: Dhammu

Vijay egy egyszerű életet élő árva fiú, aki beleszeret Sathiyába, egy nagyon gazdag lányba. Sathiya feltételt szab, az apja számára fontos a családfa. Csak akkor megy hozzá feleségül, ha gazdag családot tud felmutatni. Egy gazdag család adoptálni szeretne egy fiút, mert nincs fiú örökösük. Vijaynek kapóra jön, jelentkezik. De mikor megérkezik a családba, kiderül, hogy a dolog nem olyan egyszerű. A családnak erőszakos múltja van, és egy másik családdal áll keserű vitában. Rájön, több ezer ember élete múlik az ő döntésein. Vijay nem szereti az erőszakot és próbálja békésen megoldani a dolgokat. De a rivális banda erre nem ad neki lehetőséget.

Alternatív magyar cím: Rámenős 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=SQuo9MqulC4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Boyapati Srinu

  • Írta: Boyapati Srinu, M. Rathnam

  • Szereplők: Junior N.T.R., Trisha Krishnan, Karthika Nair, Nasser, Srinivasa Rao Kota, Brahmanandam, Ali, Tanikella Bharani, Chalapathi Rao, Aahuthi Prasad, Subhalekha Sudhakar, Ranganath, Bhanupriya, Rahul Dev, Venu Madhav

2 comments on “Dammu (2012)

  1. A szinopszist fent már szépen össze van foglalva, ennél többet nem is szabad elárulni a filmből. Azért egy valamit leírnék, mert nagyon vicces. A főhős neve: Sri Raja Vasi Reddy Vijaya Dhwaja Sri Simha kimondani is fárasztó 😀
    N.T.R. Rao Jr.-nek (akit mostanában Junior N.T.R.-nek hívnak) nagyon nehéz dolga van, hiszen nagyapja Taraka Rama Rao Nandamuri egy kultusz figura, félisten Hyderabadban, az ő nyomdokaiba kell lépnie, és megfelelnie az elvárásoknak. Böcsülettel helytáll, én úgy érzem, bár nagyapja munkásságáról csak olvastam (filmsztár, majd politikus és államminiszter, mint egy indiai Ronald Reagan).
    Két lány között lavírozik vicces helyzetekben, választottja Satya (Trisha Krishnan) és a nyakába sózott másik menyasszonyjelölt Neelaveni (Karthika Nair) között. A lányok pedig nem könnyítik meg amúgy is ingatag helyzetét.
    A rivális család feje (Nasser, akinek a Ferenc József-bajuszán percekig röhögtem) annyira bosszúszomjas, hogy a filmben rengeteg a véres verekedő jelenet, ezekben N.T.R. Rao Jr. egészen kiváló.
    És amikor a film végén kibogozzák a családi kapcsolatok szövevényes hálóját, az nagyon megható (bár szerintem meglehetősen bugyuta)
    Indiában erősen kultiválják a bajuszt, én annyira nem, bár bevallom több esetben nagyon is tetszett, van akinek jól áll. Mint pl. N.T.R. Rao Jr.-nak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük