English Vinglish – Nyelves-lecke (2012)

Shashi átlagos, középkorú indiai háziasszony, akinek napjai a háztartással, férje kiszolgálásával és a gyerekeivel való törődéssel telnek. Bár igyekszik titkolni, nagyon rosszul esik neki, hogy férje és kamasz lánya állandóan gúnyolják amiatt, hogy nem tud angolul és ezért az indiai élet számos területén nem „szalonképes”. Amikor unokahúga esküvőjének előkészítésére egy hónapra Amerikába érkezik, beiratkozik egy gyorstalpaló angol tanfolyamra, ám az új közegben nem csak az angol nyelv szépségei nyílnak meg előtte.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=wmGVY4T88dc[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Gauri Shinde

  • Írta: Gauri Shinde

  • Szereplők: Sridevi, Adil Hussain, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Sulabha Deshpande, Sujatha Kumar, Navika Kotia, Shivansh Kotia, Cory Hibbs, Rajeev Ravindranathan, Maria Romano, Sumeet Vyas, Ruth Aguilar, Ross Nathan, Damian Thompson

3 comments on “English Vinglish – Nyelves-lecke (2012)

  1. Láttam egy végtelenül szép filmet az egyenjogúságról, a tiszteletről, a szeretetről a toleranciáról. Abban a városban játszódik, amely éppen a sokszínűségével vált ismertté, New Yorkban. Rohanó világunkban mindenki elmegy a másik mellett, a családok már nem adják meg azt a kis időt egymásnak, amiben még elfogadják a másik ‘másságát’.
    A film nem kioktat, csak rámutat, és megoldást sem talál. Ez csak egy egyén harca, akinek sikerül: 4 hét alatt megtanulni angolul… nekem 20 év alatt se jött össze, bár annyira nem is voltam sose motiválva, mint Shashi (Sridevi elképesztően jó alakítása), aki azonos szinten akart lenni a családjában a többiekkel, de ehhez hiányzott az angol nyelv tudása.
    Láttunk már hasonló filmet (pl. Olasz nyelv kezdőknek), egy homogén apró közeg, sokszínű és sokféle, kínai, mexikói, afrikai, középkorú dajka, francia séf, meleg angoltanár; a 4 hét alatt egy családdá válnak, mert összekovácsolja őket az akarat, hogy változtassanak.

    És külön élvezet volt Amitabh Bachchan jutalomjátéka (a hindi verzióban természetesen), akinek a vendégszereplésén (kb. 5 percig volt jelen) rettentő jót mulattam. Ahogyan szinkrontolmácsolta az angol akciófilmet hindiül, majd leestem a székről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük