English Babu Desi Mem (1996)

Hari és Vikram Mayur (Shahrukh Khan) testvérek, egy gazdag indiai család leszármazottjai, akik Angliában születtek, és ott is élnek. Mindketten a Mayur iparágban dolgoznak vezetőként, de Hari az idősebbik fiú bejegyzett pilóta is. Az apjuk ígéretet tesz az üzlettársának, hogy Hari feleségül veszi a lányát, ez egyáltalán nem tetszik neki, de hiába ellenkezik, az apja hajthatatlan. Egy próbarepülés során Hari repülőgépe a vízbe zuhan, mindenki azt hiszi, hogy nem élte túl a balesetet. A Mumbai-i partoknál sodorta ki a víz, ahol egy szegény lány (Rajeshwari Sachdev) rátalál, és addig ápolja, amíg fel nem gyógyul. Idővel egymásba szeretnek, majd családot alapítanak és boldogan várják az első gyermekük születését.

Alternatív magyar cím: Angol úr, hindi hölgy 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Praveen Nischol

  • Írta: Ali Raza, S. Ali Raza

  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Sonali Bendre, Rajeshwari, Saeed Jaffrey, Kiran Kumar, Baba Brahmbhatt, Ishita Haria, James Bond Singh, Sunny Singh, Gulshan Bawra, Mrs. Sardar Jaffrey, Sudhir Dalvi, Vijay Kashyap, Vivek Vaswani, Richard Lane Smith

2 comments on “English Babu Desi Mem (1996)

  1. Eszméletlen jó film, beraktam a kedvenceim közé! Viszont egy jobb verziónak, mondjuk BRRipnek jobban örülnék, mert néhol recseg-ropog a hang, és a kép sem tökéletes. Hogy a dalok nincsenek feliratozva, az már annyira nem zavart. Reménykedem benne, hogy kiadták ezt is jobb változatban, mert nagyon-nagyon megérné.
    Shah Rukh Khan és Sonali Bendre a két főszereplő, de meg kell még említeni a harmadikat, Sunny Singhet, aki hiába nyolcéves, teljesen leveszi az embert a lábáról. A két sztár némelyik jelenetben szabályosan kiszolgálja a kis lurkót, de úgy láttam nem bánják. Ők hárman a film sava-borsa.
    SRK persze megint kettős szerepben, illetve hármas, mert a saját apja is ő, amikor megjelent szivarral a szájában, tisztára mint Winston Churchill, nagyot nevettem. És a kettős szerep két eltérő egyéniséget takar. Mindkettőt nagyon jól alakította. Sonali Bendre meg egy kétlaki életet élő lányt alakít, aki nappal törődő anya, éjjel meg csábító lokáltáncosnő. Ő is szuper volt.
    Tényleg nagyon jó film.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük