Gunday – Zsiványok (2014)

Amikor 1971-ben kitör a függetlenségi háború Bangladesben, tízmillióan menekülnek a szomszédos Indiába. A menekültek között van két árva, Bikram és Bala is. Az utcagyerekként élő fiúk szenet lopnak a túlélésért, és hamar rájönnek, kifizetődő a zavarosban halászni. A két egymásra utalt gyerek egyre jobban elmerül az alvilágban, és mire felnőnek, bűnszövetkezetként valódi birodalmat irányítanak. Őszintén hiszik, hogy az őket összekötő erős köteléket semmi sem szakíthatja szét.
Egy napon azonban feltűnik életükben Nandita, Kalkutta legszebb kabaré-táncosnője.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=HMMEODhZUfA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ali Abbas Zafar

  • Írta: Ali Abbas Zafar, Sanjay Masoom

  • Szereplők: Ranveer Singh, Arjun Kapoor, Priyanka Chopra, Irrfan Khan, Victor Banerjee, Darshan Gurjar, Jayesh V. Kardak, Ajay Pathania, Deep Raj Rana, Saurabh Shukla

2 comments on “Gunday – Zsiványok (2014)

  1. A két gyerekszínészre (Darshan Gurjar és Jayesh V. Kardak), akik Balát és Bikramot játszották, egyszerűen nem találok szavakat rájuk. Remélem, ha felnőnek, ugyanolyan jó színészek maradnak. Mert akik a felnőtt törvényenkívülieket alakítják, azokról már mindent elmeséltem. Ranveer Singh és Arjun Kapoor. A feltörekvő ifjú titánok, az új bollywoodi nemzedék. Priyanka Choprának 12 év előnye van velük szemben, azóta filmezik. De a fiúk játékán ez nem látszik meg, teljesen egyenrangúak a dívával. És a negyedik elem: Irrfan Khan. Akiről nem lehet elégszer szuperlatívuszokban írni. Bármit játszik el, azt mindig nagyszerűen teszi.
    A film érdekes módon csaknem ugyanúgy indul, mint a Bhaag, Milkha, Bhaag. Egy ország kettészakadásával, menekült gyerekekkel, és széntolvajlással, mint megélhetési forrással. Persze a hasonlóság ennyiben ki is merül. Itt nem Pakisztán, hanem Bangladesh, a kiindulópont, és nem egy sportoló, hanem két törvényenkívüli (Gunday) életéről és megtörhetetlen barátságáról szól a film. Pedig a törvény is, és a sors is közbeszól, hogy szétválassza őket.
    Viszont a sztori hiába érdekes, a filmet annyira csapnivalóan állították össze, hogy nézhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük