Fashion (2008)

A reflektorfényben a haute couture-divat elragadó, elbűvölő világa, az árnyékban pedig a könyörtelen, rideg, sikerhajhász valóság, a film története egy kisvárosi lány nagy álma utáni hajszáját mutatja meg. Meghna (Priyanka Chopra) mindig tudta, hogy egyszer híres lesz, de eljött az idő, hogy azt is megtudja, a siker nem jön bármi áron, néha a nehezebb utat kell választani. Ha sikeres akar lenni a divat világába, előfordulhat, hogy a sikerért túl nagy árat kell fizetni…

Alternatív magyar cím: Divat 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=WPWcIw5xF4c[/embedyt]

IMDB

  • Rendezte: Madhur Bhandarkar

  • Írta: Ajay Monga, Madhur Bhandarkar

  • Szereplők: Priyanka Chopra, Kangana Ranaut, Mugdha Godse, Arbaaz Khan, Arjan Bajwa, Raj Babbar, Kiran Juneja, Samir Soni, Kitu Gidwani, Suchitra Pillai-Malik, Harsh Chhaya, Ashwin Mushran, Pradeep Kharab, Rinku Patel, Chitrashi Rawat

5 comments on “Fashion (2008)

  1. Az indiai színésznők mind gyönyörűek, játszani is tudnak, de érdekes módon a filmek többségében inkább másodhegedűs szerepet kapnak, nem sok olyan film létezik, ahol ők lennének minden szempontból azok, akik a hátukon viszik el az alkotás súlyát (úgy hirtelen csak egy jut eszembe: Laaga Chunari Mein Daag, itt Rani Mukerji és Jaya Bachchan (született: Bhaduri) játékára épülő film 2007-ben.)
    Ezúttal viszont az abszolút főszerep nőknek jutott, és a férfiak epizódszerepben tűnhetnek/tűnnek csak fel. Kizárólag Priyanka Chopra kedvéért még nem lenne értelme végignézni a filmet, bár elismerem alakítása megérdemelten kapta meg következő évben az indiai Oscart, a legjobb női főszerepért a FilmFare gálán. De érdemes megnézni Kangana Ranaut játéka miatt is, mert elképesztő átalakuláson megy keresztül, szupermodellből hogyan küzdi le magát a kábítószer mocskába, majd fokozatos visszakapaszkodása a normális életbe. Nem egy könnyű film, bár a könnyű műfajba, a kifutók világába enged bepillantást, de ahogy igaz a mondás; nem mind arany, ami fénylik, itt a csillogás tényleg csak külsőség, mögötte vér, könnyek, lemondás, áldozatok és a bűn maga található.

  2. Esetleg ezt valamilyen formában meg tudod osztani velünk? Mert nekem van egy passzoló feliratom, ami hihetetlenül trehány fordítás. És van egy nagyon jó fordításom, ami semelyik release-hez sem passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük