Fida (2004)

Valaki az interneten keresztül sok ember bankszámláját kifosztja, köztük az alvilági don Babu Anna (Akhilendra Mishra) számláját is. A gengszter mindenáron bosszút akar állni az ismeretlen rabló ellen. A rendőrség tanácstalan. Jai Malhotra (Shahid Kapoor) egy lakásban lakik a legjobb barátjával Soniával (Kim Sharma), majd találkozik Nehával (Kareena Kapoor) akibe azonnal beleszeret. Eleinte Neha elutasítja Jai-t, de idővel ő is szerelmes lesz. Egy nap Jai meglátja, hogy Neha megpróbálja felakasztani magát miután felforgatták a lakását, majd a lány elmondja neki, hogy a halott apja 60 millió rúpiával tartozott Babu Anna bandájának. Most hogy az apja nincs többé, a banda tőle követeli vissza a pénzt, ezért ő is bele keveredett az internetes rablásba. Az az ötletük támad, hogy kirabolnak egy gazdag embert, de minden rosszul sül el.

Alternatív magyar cím: Követés 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ken Ghosh

  • Írta: Lalit Mahajan, Sunny Mahajan

  • Szereplők: Kareena Kapoor, Fardeen Khan, Shahid Kapoor, Kim Sharma, Dinesh Hingoo, Viju Khote, Akhilendra Mishra, Naresh Suri, Vivek Vaswani

2 comments on “Fida (2004)

  1. Christopher Nolan 1988-as Following (Követés) című filmje az alapja ennek a filmnek, de nem tartja meg a történetet, sem a cselekményvezetést, sem az idősíkokban való ugrándozást. Tulajdonképpen még a személyek sem ugyanazok, leginkább a jellemeket vette át, és igazodik a film noir íratlan szabályaihoz. A romantikus thriller meghatározás teljes egészében helytálló. Merthogy ugyanannyi csavart használ, mint Nolan, és noha a legnagyobb puskaport elsüti a közepén, azért még tartogat izgalmakat a végére is.
    A plakátokon vörös hajjal szereplő Kareena Kapoor valójában néhány szőke tincsekkel rendelkezik, de megtartotta alapvetően barna hajszínét (nem is értettem a plakátkészítőket), és hiányoltam a harmadik embert. A legtöbb poszterről ugyanis valamiért lefelejtették azt, akinek a neve a főcím után először tűnik fel, bár megjelenésére a film 50. percéig várnunk kell. Ő Fardeen Khan, aki tulajdonképpen abszolút hozza azt a szerepet, amit kell. Kareena Kapoor kettőssége nagyon jól kibontakozik, és végre Shahid Kapoor is megmutatja, hogy tud gonosz lenni, ha akar. Ez a bizarr háromszög adja meg a film savát-borsát, és a sztoriról annál többet nem is szabad elárulni, mint amit a szinopszis leírt.
    Úgyhogy nem leszek ünneprontó, akit érdekel nézze meg ennyi információval a tarsolyában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük