I See You (2006)

Dr. Shivani Dutt (Vipasha Agarwal) Londonban él megözvegyült anyjával, és a Thomwell Kórházban dolgozik. Egy napon rájön, hogy néhány kollégája masszívan részt vesz a szervkereskedelemben, és úgy dönt, leleplezi őket. Mielőtt bármit tehetne, baleset éri, és a saját kórházába köt ki kómás betegként. Állapota annyira súlyos, hogy életfenntartó gépek nélkül már halott lenne. Az orvosok anyjának azt javasolják, engedje kikapcsolni a gépeket. Shivani nyugtalan szelleme elindul, megpróbál találni valakit, aki segíthet szorult helyzetén. Fura módon az egyetlen, akivel kapcsolatba tud kerülni, az önimádó Raj (Arjun Rampal), akinek saját tv-műsora van, és azt hiszi magáról, hogy ellenállhatatlan. Raj először képtelen elhinni, hogy egy szellemmel diskurál, de a körülmények meggyőzik őt.

Alternatív magyar cím: Látlak 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vivek b Agrawal

  • Írta: Vivek b Agrawal, Suresh Nair

  • Szereplők: Arjun Rampal, Vipasha Agarwal, Chunky Pandey, Boman Irani, Sonali Kulkarni, Deepak Bedi, Sophiya Chaudhary, Hilary Hodsman, Harry Key, Kiron Kher, Zaayan Lala, Michael Maloney, Ashwin Mushran

2 comments on “I See You (2006)

  1. Ha valaki olvasta Marc Levytől a Mint a mennyben című könyvét, vagy látta Reese Witherspoonnal a Ha igaz volna… című filmet, annak ismerős lesz ez a film. Merthogy a sztori egy az egyben ugyanaz. Fickó új lakásba költözik, ahol egyszercsak összetalálkozik egy fura nővel, akit először rablónak vél, majd rengeteg komikus esemény kapcsán rájön, hogy egyedül ő látja és hallja a csajt. Viszont nem egy szellemről van szó, a lány nagyon is él, csak éppen kómában van, és lassan kifut az időből, le fogják kapcsolni az életben tartó gépről. Utolsó esélye, hogy rávegye az egyetlen embert, akivel kapcsolatot tud létesíteni, mentse meg őt valahogyan. Dióhéjban ennyi. A könyv már műfajából adódóan is sokkal részletgazdagabb és árnyaltabb, az amerikai film meg sem próbálta ezt visszaadni, egyből a romantikára mentek rá, és bollywoodi társa sem erőltette meg magát. Egy idő múlva fárasztó volt nézni, hogy Arjun Rampal próbálja kihozni a karakteréből amit lehet, de néha annyira tenyérbemászónak írták meg a figura dialógjait, hogy teljesen elkeseredtem. A női főszereplőről meg annyit sikerült kiderítenem, hogy szerepelt ebben a filmben, és slussz. Vipasha Agarwal a semmiből tűnt fel, majd el, és nem hagyott maga után maradandó alakítást (nem úgy, mint a Swades főhősnője, Gayatri Joshi, aki szintén egyfilmes színésznőként mégis olyan alakítást tett le az asztalra, hogy elnézve a mai kínálatot, néha visszasírom). Amilyen viccesen indul a film (gitárt penget SRK és sasszézik egyet Hrithik Roshan), az ember azt várná, hogy hű de klafa kis produkcióban lesz része. Hát nem. Szóval, nem tecc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük