King Uncle (1993)

Ashok Bansalt (Jackie Shroff) nagy trauma éri gyermekkorában, amely arra tanítja őt, hogy a pénz mindennél fontosabb az emberek életében. Ashok gyűlöli a szegényeket, és ezért nagyon keményen elkezd dolgozni, hogy megtalálja a szegénységből kivezető utat. A jólét megszerzése folyamán teljesen elhanyagolja az öccsét Anilt (Shahrukh Khan) és a húgát Suneetat (Nivedita Saraf). Ashok férjhez adja Suneetát egy olyan emberhez, aki csak érdekből veszi el a húgát, abban a reményben, hogy ezáltal anyagi előnyökhöz jut, közben Suneeta szerelmes Ashok menedzserébe (Vivek Vaswani). Anil elmondja a bátyjának, hogy szeretné feleségül venni Kavitát (Nagma), de Ashok ellenzi ezt, így szembeszáll a bátyjával és elhagyja a házat. Ashok élete örökre megváltozik, amikor Munna (Pooja Ruparel) belép az életébe, miután megszökik az árvaházból, ahol az igazgatónő rosszul bánik a gyerekekkel. Munna jelenléte eleinte bosszantja Ashokot, ezért visszaviszi az árvaházba, de később rájön, hogy mennyire hiányzik neki a kislány, és úgy dönt, hogy adoptálja őt. Majd arra az elhatározásra jut, hogy lebontja azt a falat, amely elválasztja a testvéreitől…

Alternatív magyar cím: Király bácsi 

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rakesh Roshan

  • Írta: Anees Bazmee, Ravi Kapoor

  • Szereplők: Jackie Shroff, Shah Rukh Khan, Nagma, Sushmita Mukherjee, Deb Mukherjee, Deven Verma, Yunus Parvez, Dinesh Hingoo, Dewan Sarar, Birbal, Anu Agrawal, Paresh Rawal, Dalip Tahil, Pooja Ruparel

2 comments on “King Uncle (1993)

  1. A sztori biztos mindenkinek ismerős lesz, a gazdag, és embergyűlölő Ashok Bansal (Jackie Shroff) nyakába szakad egy árva kislány Munna (Pooja Ruparel, a kislány fantasztikus a szerepben), és hamar az idegeire megy. Ez az amerikai Annie musical bollywoodi változata.
    Ashok nem elég, hogy nyársat nyelt, úgy lépked, mint egy teve, de ráadásul nem hisz a szeretetben sem. Öccsének Anilnak (Shah Rukh Khan) megtiltja, hogy elvegye szerelmét, mire a fiú haragosan távozik a családból, húgát Sunitát (Nivedita Saraf) egy kicsapongó, züllött alakhoz adja, mert gazdag családból származik. Pöffeszkedve élne egyedül kiskirályságában, ha Munna nem szökne meg az árvaházból, és potyautasként nem vitetné magát hozzá. Mivel Ashok fél a sajtóbotránytól, úgy csinál, mintha jótékonyságból vette volna magához pár napra a kislányt. Ez a pár nap azonban alapjaiban rengeti meg szabályoktól hemzsegő életét, és fenekestül felfordult világában egyre inkább úgy érzi, a kislány nélkül már nem is érdemes élnie.
    Tele van rengeteg jó jelenettel a film, én nagyon jól szórakoztam rajtuk. Például moziba viszi Munna Király Bácsit (így nevezi el Ashokot), ahol a filmvásznon hamarosan Ashok és titkárnője Fenni (Anu Agarwal) tűnik fel, aki a Mr. Indiában hallott csábdalt énekli el, kicsit átköltve, én meg hangosan vihorásztam. Persze ezeket Munna képzelte, de akkor is megcsiklandozott az ötlet, ez egy egyveleg volt, de régi filmekből összeollózva, sajnos a többi dalt nem ismertem fel. A titkárnő amúgy is mókás alak volt, kiegészítették egymást Jackie Shroffal.
    Bár nem tudom eldönteni, hogy ez tényleg gyerekfilm-e (kicsit sok volt benne a véres verekedés), de mindenkinek jó szívvel ajánlom.
    Ja, Paresh Rawalt most először látom gonosz szerepben (a Table No.21 kivétel), és igazán jól adta elő magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük