Kabul Express (2006)

A film Afganisztánban játszódik, miután megdöntötték a Talibán uralmát, de a hegyekben elszórtan még bujkálnak tálibok. Két indiai filmes, és egy amerikai fotóriporternő közös (és meglehetősen bizarr) utazásra kényszerül egy afgán és egy tálib férfival (akiről később kiderül, hogy pakisztáni).

Alternatív magyar cím: Kabul expressz 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=aLu_05bHj8Y[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Kabir Khan

  • Írta: Kabir Khan, Sandeep Srivastava

  • Szereplők: John Abraham, Arshad Warsi, Salman Shahid, Hanif Hum Ghum, Linda Arsenio, Wali-o Qhab, Khader Arya, Haji Gul Aser, Abdul Basir Mujahid, Saeed Meeran Farhad, Raziq Zargar, Farooq Baraki, Anjamuddin, Hashmatullah Fanai, Sunil Godse

2 comments on “Kabul Express (2006)

  1. Csak ülök és töprengek miután megnéztem a filmet…

    A különös road movie elképesztő helyzetekbe sodorja a film szereplőit, és felülírja minden eddigi elképzelésüket a háborúról. Messziről látva egyértelmű, de közelről már nem is olyan biztos, hogy mi hajtja az egyes embereket, hogy hogyan kerülnek/sodródnak bele olyan szituációkba, amelyek végül a pusztulásukat okozzák. Arra számítottam, hogy klisékre fog építkezni a film, de most már hozzá kellene szoknom ahhoz, hogy az indiai filmgyártás klisékre épül, amit aztán elegánsan kihajítanak a semmibe, és percek alatt koppansz azon amit látsz.

    Mi szinte semmit sem tudunk az ottani háborúról (bár vannak ott magyar katonák), ez a film talán nyújt némi magyarázatot, vagy inkább egy más megközelítési módot.

    Csillagos ötös a színészeknek: John Abraham (aki India első számú fotómodelljéből lett filmszínész, de ma már magasan jegyzik a bollywoodi árfolyamát), és Arsad Warsi tökéletes párost alkottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük