Kabhi Khushi Kabhie Gham… – Néha öröm, néha bánat (2001)

Rahul dúsgazdag, felsőkasztbeli indiai család idősebbik fia, aki angliai tanulmányai befejeztével hazatér, hogy a helyi tradíciók szerint átvegye apjától a családi cég vezetését. Az idilli boldogságnak azonban hamarosan vége szakad, mivel Rahul nem hajlandó az apja által kiszemelt megfelelő leányt feleségül venni, és ezért a családfő kitagadja. Tíz évvel később a kisebbik fiú, Rohan elhatározza, hogy felkutatja idegenben élő bátyját, és ha törik, ha szakad, hazahozza.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7uY1JbWZKPA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Karan Johar

  • Írta: Karan Johar, Sheena Parikh

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Jaya Bhaduri, Shah Rukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor, Rani Mukerji, Farida Jalal, Alok Nath, Johnny Lever, Himani Shivpuri, Aryan Khan, Achala Sachdev, Sushma Seth, Shashikala

6 comments on “Kabhi Khushi Kabhie Gham… – Néha öröm, néha bánat (2001)

  1. Gyönyörű a kép, a hang, és teljesebb lett a szöveg.
    Mindenki kitett magáért. Kajol már félig-meddig visszavonult (ezután a film után 5 évig nem forgatott), Amitabh és Jaya Bachchannak ez volt a nagy visszatérésük, Hrithik Roshan és Kareena Kapoor megerősítették bollywoodi pozíciójukat, Shah Rukh Khan számára meg felért egy kinyilatkoztatással, ami a sztárstátuszát illeti. Karan Johar semmit sem bízott a véletlenre, vendégszereplőnek Rani Mukerjit kérte fel, és a legidősebb generációt olyan ikonok alakítják, mint Farida Jalal (DJ), Achala Sachdev (Daadi) és Sushma Seth (Naani). Utóbbit imádom!
    Farah Khan a tömeg-táncjelenetek nagymestere király koreográfiákat csinált, és a dalokat a mai napig dúdolom. Ki nem megy fülemből a főcímzene. A jelmeztervezők között megtalálható Manish Malhotra, minden főszereplőnek külön sminkese és fodrásza volt, és az énekesek között hallhatjuk Alka Yagnikot és Sonu Nigamot is.
    Úgyhogy én nem csodálkozom, hogy 17 éve töretlen sikere van ennek a filmnek, benne van minden, amiért a bollywoodi filmeket szeretjük. A hagyományos szertartások éppúgy, mint a modern tánczenék. A csodálatos színes szárik, és az elképesztően mini szoknyák. Az ünnepek, Karva Chauth és temetés hófehérben. Egyszerűen csodás!

  2. A felétől kb. végigbőgtem, na…. ilyet azért elég kevés filmről tudnék mondani. 10/10.
    Köszönöm, hogy elérhetővé tetted, admin!

  3. Már vagy százszor megnézése de még mindig nagyhatalmak van rám

  4. Nagyon jó film, jó volna szinkronizálni úgy leadni mert meg érdemelné annyira jó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük