Kurbaan (2009)

Tipikus bollywoodi love storyként indul a film. Avantika Ahuja (Kareena Kapoor) a Delhi Egyetem professzora, és Ehsaan Khan (Saif Ali Khan) vendégprofesszor hamar megkedvelik egymást, és bár a lány apja inkább egy hinduhoz adná feleségül, vonakodva beleegyezik a házasságukba. Amikor Avantika ajánlatot kap az Államokból, Ehsaan szó nélkül követi őt. Letelepedés céljából vesznek egy házat, és üdvözlik új szomszédaikat, Hamidot és Anjumot. Néhány nappal később Avantika világa a feje tetejére áll, amikor megtudja, hogy szomszédai terroristák, akik bosszút akarnak állni az iraki és afgán civilek haláláért, és a férje sem az, akinek mondja magát.

Alternatív magyar cím: Áldozat 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Renzil D’Silva

  • Írta: Karan Johar, Anurag Kashyap

  • Szereplők: Kareena Kapoor, Saif Ali Khan, Om Puri, Dia Mirza, Vivek Oberoi, Kulbhushan Kharbanda, Kiron Kher, Damien Colletti, Nauheed Cyrusi, Brian Matthews, Ann-Marie Jordan, Cheryl Alessio, Lewis Tan, Akash Khurana, Shishir Sharma

5 comments on “Kurbaan (2009)

  1. Saif Ali Khan és Kareena Kapoor nagyon passzolnak egymáshoz. Mind a filmekben, mind a való életben (2012-ben összeházasodtak, Kareenát most már Kareena Kapoor Khannak hívják).
    A film szépen indul, fiú-lány megismerkedik, találkozgatnak, majd egymásba szeretnek, később elhatározzák, hogy összeházasodnak. Eddig tiszta. Új városba költöznek, a lány ott kap munkát, a fiú pedig követi. Hiszen modern házasságban élnek, bár Avantika hindu, Ehsaan pedig muszlim.
    Aztán lassan-fokozatosan rémálomba fordul a szépen indult történet, egyre durvább, egyre keményebb lesz a sztori.
    És nincs feloldozás, nincs megkönnyebbülés a film végén.

    Engem rettenetesen nyomasztott, ennek ellenére nagyon tetszett. Nagyon-nagyon jól megcsinált sztori, nem is számítasz arra, amik történnek. A mellékszereplők pedig egytől egyig zseniálisak. (pl. Om Puri, Kirron Kher)

    Ha rászánjátok magatokat, hogy megnézitek, utána gyorsan válasszatok egy blőd vígjátékot, különben a hangulatotoknak annyi!

    1. Lehozott az életről a film, igaz?

      Sajnos nem tudom, hogy melyeket láttad (érdemes neked is böngészned, a lap alján a címkék segítségével), nálam a legkedveltebb és legelvarázsoltabb vígjátékok ezek:
      Action Replayy (2010), Aiyyaa (2012), Barfi! (2012), Cheeni Kum (2007), Ludo (2020), Matru Ki Bijlee Ka Mandola (2013), Piku (2015), PK (2014)

      Valamennyi kielégíti azt a jelzőt, hogy blőd vígjáték, de mellette még egy csomó más jelzőt is kiérdemeltek.

      1. Köszönöm 😊
        Még nem néztem meg, lehet, h egyáltalán nem is fogom -jobb a békesség 😁, viszont vígjátékból bármennyit 😊, úgyh amit nem láttam ezek közül, azt megnézem, köszi az ajánlást 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük