3 Idiots – 3 félnótás (2009)

A műszaki egyetemen egy kollégiumi szobában lakó Farhan, Raju (Sharman Joshi) és Rancho (Aamir Khan) története szinte bármelyik indiai fiatal története lehetne. Bármelyik indiai fiatalé, akinek meg kell felelnie családja elvárásainak, engedelmeskednie szüleinek, és olyan szakmát tanulnia, amelyhez ugyan semmi kedve, azonban később megélhetést biztosít az egész családnak.
A történet a diplomázás után tíz évvel kezdődik: Farhan és Raju keresik elveszett barátjukat. A diplomaosztó napján ugyanis Rancho eltűnt a szemük elől. Most azonban újra találkozhatnak vele, ezért csapot-papot otthagyva körbeautózzák Észak-Indiát. Az egy esküvőt és egy temetést is érintő „ámokfutás” közben a két fiú visszaemlékezéseiből ismerjük meg a négy évet, amelyet a műszaki főiskola falai között töltöttek.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=K0eDlFX9GMc[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rajkumar Hirani

  • Írta: Rajkumar Hirani, Abhijat Joshi

  • Szereplők: Aamir Khan, Madhavan, Sharman Joshi, Kareena Kapoor, Boman Irani, Omi Vaidya, Mona Singh, Javed Jaffrey, Parikshat Sahni, Olivier Lafont, Rahul Kumar, Amardeep Jha, Farida Dadi, Mukund Bhatt, Chaitali Bose

3 comments on “3 Idiots – 3 félnótás (2009)

  1. Közel 500 indiai filmet láttam már, de ez a film nálam benne van a TOP 10-ben! Nemcsak Aamir Khan elképesztő alakítása miatt, aki, dacára annak, hogy a forgatás idején már 44 éves volt, hitelesen alakítja a különc és fura egyetemistát, hanem Sharman Joshi és Madhavan vele egyenrangú szerepjátéka is annyira megfogott, hogy e két színészt is más szemmel néztem meg a további filmjeikben (amelyekben szintén nagyon tetszettek). Kareena Kapoort pedig eddig elkönyveltem egy modoros ripacsnak, aki minden karakterét túljátssza, mégis ebben a filmben rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül foglalkoztatják folyamatosan, kedves, bájos, természetes volt a szerepében, és teljesen levett a lábamról, amikor smink nélkül borzongatóan erős jelenetet produkált könnyekkel a szemében. Boman Iranit pedig egyszerűen nem tudom nem szeretni, akkor is, ha komikus szerepeket kap, akkor is, ha negatív, gyűlölnivaló figurákat. Itt egyszerre volt mindkettő. Aki megnézi a filmet, számítson arra, hogy egy érzelmi hinta-palintára ül fel, lesznek benne olyan jelenetek, amikor egyszerre fog sírni és nevetni is.
    Bonyolult és mindenkit megszólító a történet, mert hiába az indiai kasztrendszer, a felsőoktatás dogmatizmusa, a társadalmi szakadékok és a nyomasztó családi elvárások, hasonló problémákkal küzdenek a fiatalok a világ minden táján, könnyen lehet azonosulni a szereplőkkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük