7 Khoon Maaf (2011)

Egy angol-indiai nő története, Susanna Anna-Marie Johannes (Priyanka Chopra), aki minden férjét meggyilkolta. Susanna megpróbálta megtalálni a szerelmet, de mind a hat férjnek volt egy hibája, amely halálosnak bizonyult. A gyilkosságokat (és a vágyat a szerelemre) magyarázhatja, hogy édesanyját fiatalon elvesztette. A történetet egy fiatal törvényszéki antropológus, Arun (Vivaan Shah) meséli el a feleségének (Konkona Sen Sharma). Arun gyerekkora óta ismerte Susannát, az életével tartozik neki; ő finanszírozta az oktatását, neki köszönheti mai életét. Arunnak most meg kell erősítenie, hogy a kiégett épületben talált holttest Susannáé. Arun nem képes leküzdeni a halála feletti bánatát és kiönti a szívét, miközben felesége türelmesen hallgatja.

Alternatív magyar cím: Hét gyilkosság megbocsátva

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Vishal Bhardwaj

 • Írta: Ruskin Bond, Matthew Robbins

 • Szereplők: Priyanka Chopra, Vivaan Shah, Manuj Bhaskar, Sanjay Verma, Konkona Sen Sharma, Shashi Malviya, Neil Nitin Mukesh, Usha Uthup, Harish Khanna, Ayush Tandon, Timothy P. Jarvis, Narendra Kumar, John Abraham, Satish Sharma, Cyndy Khojol, Asha Tage, Bharat Kaul, Annu Kapoor, Irrfan Khan, Mohan Kapoor, Naseeruddin Shah, Alexander Diachenko

3 comments on “7 Khoon Maaf (2011)

 1. Nagyon-nagyon érdekes film volt. Egyrészt, mert tág teret engedett a színészeknek, rengeteg karakter ábrázolását sikerült két és fél órába belezsúfolni, másrészt mert hihetetlenül sokrétű, beskatulyázhatatlan mozit sikerült készíteni.
  A főszereplő egyértelműen Priyanka Chopra (Susanna Anna-Marie Johannes), aki a Barfi!-ban bizonyította, hogy bármit el tud játszani, nem is volt kétséges, hogy ezt a filmet is elviszi a hátán.
  A narrátor pedig Susanna védence, akit csak cukorfalatnak hív, Arun Kumar (Vivaan Shah), aki árva, üldözött gyermekből törvényszéki antropológus lett, és neki kell azonosítania Susanna maradványait.
  De a férjek mindegyike sem kispályás, ha úgy vesszük.
  Az első férj Edwin Rodriques őrnagy (Neil Nitin Mukesh) durva, kegyetlen ember, aki az elvesztett fél lábát és féltékenységét kompenzálja vadállati viselkedésével, míg fel nem falja egy emberevő leopárd.
  A második férj Jamshed Singh Rathod a.k.a. Jimmy Stetson (John Abraham), aki plagizáló rocksztárként Axl Rose-t imitálja (viccesen fest hosszú szőke parókában és skótszoknyában), és a dorbézoló, kicsapongó élet herointúladagoláshoz vezet.
  A harmadik férj Wasiullah Khan (Irrfan Khan) kedvéért Susanna vallást és nevet változtat, Sultanaként rajongva szereti romantikus költőjét, aki csak akkor nem impotens, ha félholtra veri feleségét. Élve temeti el hű szolgáival közösen (ezt mondjuk nem tudom, hogy úszta meg).
  A negyedik férj Nyikolaj Vronszkij (Aleksandr Dyachenko), mintha az Anna Kareninából lépett volna ki, kedvenc jeleneteim egyike a Kalinka hindi változata, hatására Susanna Arunt Moszkvába küldi tanulni, az orvosi egyetemre, de így hamar kiderül, hogy nemcsak bigámista, hanem kettős ügynök is a drága Nyikolaj, aki önként lemászik a kútba, nem tudva, hogy az alján Susanna dédelgetett kedvencei, a kobrák lakoznak.
  Az ötödik férj Keemat Lal (Annu Kapoor) régi ismerőse Susannának, de már nem rendőr, hanem titkosszolga, aki Vronszkij különös halála ügyében nyomoz, de beleesik ugyanabba a csapdába, amibe a többiek. Beleszeret Susannába, és túladagolja a Viagrát.
  A hatodik férj a legveszélyesebb. Susannát az öngyilkosságból hozza vissza a természetgyógyász Dr. Modhusudhon Tarafdar (Naseeruddin Shah), de aztán a pénz utáni mohó vágy miatt szembetalálja magát az orosz rulettel (forgótáras pisztoly, egy tölténnyel).
  A meggyötört Susanna nem lát más kiutat mint a halált, de helyette hű dajkája Maggie áldozza fel magát, ezt diagnosztizálja Arun, bár nem árulja el az igazat. Susannát holttá nyilvánítják.
  Arun elindul megkeresni a nőt, akit gyermekkora óta imád, és még jelen lehet utolsó esküvőjén egy halottal, akinek a vérét Susanna megissza. Az esküvőt celebráló pap pedig nem más, mint Ruskin Bond, az író, akinek Susanna hét férje című könyvéből készült a film.
  Tudom, hogy az utolsó előtti mondat nagyon misztikus, és horrorisztikus, de nézzétek meg, nem lövöm le a poént.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük