Om Shanti Om (2007)

Egy kezdő ambíciózus fiatal színész Om Prakash Makhija (Shahrukh Khan) aki egyedül él az édesanyjával, szerelmes lesz egy híres színésznőbe Shanti Priyába (Deepika Padukone). Minden vágya, hogy közelebb kerüljön hozzá, majd nagy örömére sikerül megismerkednie vele, amikor szerepet kap statisztaként az ünnepelt színésznő egyik filmjében. A filmforgatás alatt megmenti színésznőt a tűzhaláltól, így barátság alakul ki közöttük. A fiatalember szeretné feltárni az érzéseit a szeretett nőnek, de amikor eljön a megfelelő pillanat arra, hogy elmondja mit érez iránta, Om véletlenül tanúja lesz egy beszélgetésnek, amely Shanti és Mukesh Mehra (Arjun Rampal) között hangzik el, és ebből kiderül, hogy ők már házasok, sőt Shanti már gyermeket vár…

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Farah Khan

 • Írta: Farah Khan, Mushtaq Sheikh

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Arjun Rampal, Kiron Kher, Shreyas Talpade, Deepika Padukone, Bindu, Javed Sheikh, Satish Shah, Nitish Pandey, Yuvika Chaudhry, Shawar Ali, Asawari Joshi, Nassar Abdulla, Masood Akhtar, Sev Anand

5 comments on “Om Shanti Om (2007)

 1. Deepika Padukone bemutatkozó filmje, és rengeteg érdekességet lehet benne megfigyelni. A két főszereplő dupla szerepet alakít, mindketten újjászületett, de nagyon megváltozott énjüket is alakítják, ugyanis alapvetően egy igazi bollywoodi reinkarnációs drámát láthatunk. Shah Rukh Khantól nem is vártam mást, nagyszerűen alakít, de Deepikának első szerepként annyira bejött, hogy után sorra csinálta a kasszasikereket, és még mindig annyira fiatal, hogy esélye van arra, hogy belőle legyen Bollywood királynője.
  Érdekesség még, hogy az egész film egy az egyben kikacsintás Bollywood hőskorára, megszámlálhatatlan utalás, sőt jelenet van a 70-es évekbeli filmekből, nevek, mondatok, helyzetek, zenei motívumok, dalszövegek stb. mind-mind retro hangulatot kölcsönöz a filmnek. Persze, mi nyugati nézők ezekből vajmi keveset értünk, ennek ellenére mégis érezhető ez a hatás, majdnem olyan, mintha készítettek volna egy történelmi filmet Várkonyi Zoltán filmjeire való utalással (remélem érthető volt a hasonlat).
  Farah Khan második rendezésével még nagyobbat lépett előre a filmes ranglétrán (az első a Main Hoon Na, nagy kedvencem az is), és bebetonozta magát a férfiközpontú bollywoodi sztár-rendezők kellős közepébe, holott addig csak sztár-koreográfus volt.
  A film erős fricska is a sztárközpontú filmes világ képének lerombolásával, és a fellépő sztárok (akik önmagukat játsszák egy FilmFare gálán, majd Om Kapoor (Shah Ruhk Khan) díjnyerése utáni ünneplő partin, és szám szerint 31(!)-en vannak!) mind odateszik magukat, és kigúnyolják azt a státuszt, amit az évek során elértek. A görbe tükör viszont még nekünk is teljes mértékben érthető, én legalábbis úgy éreztem.
  Ez a jelenet már önmagában megéri, hogy megnézzétek a filmet.
  De említhetném még a Forrest Gumpos trükkre hajazó jeleneteket, ahol Deepika Padukonét belehelyezték eredeti filmjelenetekbe, szinte észrevehetetlen digitális trükkökkel. Lenyűgöző!

  Úgyhogy tényleg érdemes végignézni, hiába ilyen nagyon hosszú!

 2. Aki szereti a reinkarnációs filmeket,annak nagyon tudom ajánlani.Nagyon tetszett a film. SRK csak úgy mint minden filmjében hozta a kötelezőt.Nagyon sokoldalú színész,nagy kedvenceim közé tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük