Saathiya (2002)

Suhani Sharma (Rani), diák a Mumbai-i orvosi egyetemen, aki minden idejét tanulással tölti. Suhani soha nem gondolt szerelemre. De egy nap, egy véletlen találkozás egy idegennel a vonaton, Adityával (Vivek) megváltoztatja az egész életét. Szerelem első látásra, később összeházasodnak. Suhani boldogan elfogadja amit Aditya kínál neki, a piszkos szobát, vakolatlan falakat, rozoga bútorokat és egy rögtönzött konyhát. Az anyagi bizonytalanság és a szóváltások éket vernek közéjük, végül szétválnak útjaik. Azonban mindketten tudják, hogy nem tudnak egymás nélkül élni…

Alternatív magyar cím: Élettárs 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=qgMYQ20exJA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Shaad Ali

 • Írta: Mani Ratnam, Gulzar

 • Szereplők: Vivek Oberoi, Rani Mukerji, Tanuja, Satish Shah, Sharat Saxena, Swaroop Sampat, Veerendra Saxena, Sandhya Mridul, Ujjwal Rana, Anju Mahendru, Tinnu Anand, Shehnaz Anand, Anu Ansari, Chandrashekhar Gautam, Karl Katgara, Tabu, Shah Rukh Khan

2 comments on “Saathiya (2002)

 1. Icipicit csúszik a felirat, de egyáltalán nem zavaró.
  Meglepően jó szerelmes film volt, bár eleve számítottam rá, hogy nem lesz negatív csalódás. Rani Mukerjitől még egyszer sem láttam rossz filmet, tud valamit ez a lány. Vivek Oberoit már annyira nem komálom, de érdekes módon ebben a filmben kiemelkedőt nyújtott.
  Olyan szerelmes filmet képzeljetek el, ahol a film nagy része már a házasságkötés után játszódik, és nem indulnak a fiatalok nyerő helyzetből. Eleve mindkettőjüket kidobták a szülői házból, amint kiderült a titkos kézfogó. Pedig erre kétségbeesésükben határozták el magukat, miután a szülői találkozó a két apa egymás vérig sértésével kudarcba fulladt. Adi (Vivek Oberoi) félbehagyta a jogot és most számítógép-üzlettel próbálkozik. Suhani (Rani Mukerji) pedig épphogy befejezte az orvosi egyetemet, még gyakornok. Vagyis anyagilag is elég csehül állnak. Úgyhogy nemcsak érzelmi, hanem anyagi kilátástalansággal is meg kell küzdeniük.
  Az idősík pedig nagyon érdekes. Egyrészt sűrűn bevillan a jelen, méghozzá azzal, hogy Adi hiába várja Suhanit a helyiérdekű vasútállomáson, nem érkezik meg, és senki sem tud róla semmit. A jelenben játszódó történet a feleség keresésével telik el, míg a másik idősík a megismerkedés, Adi heves udvarlása, a lánykérés, a titkos esküvő, majd annak durva kiderülése után a szülői házak elhagyása, a majdnem nyomorúságos házasélet, és az egymáshoz csiszolódás kemény próbatételeit mutatja be. Aztán kiderül Suhani eltűnésének oka is, és itt két vendégszereplő tűnik fel (kellemes meglepetésként) Shah Rukh Khan és Tabu. Ők is nagyon jól játszanak.
  Szuper film volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük