Raja (1995)

Rana Mahendra Pratap Garewal (Mukesh Khanna) és testvére Vishwa (Dalip Tahil) gazdag üzletemberek. Van egy közös jó barátjuk Brijnath (Paresh Rawal), aki szintén nagyon gazdag, azonban tűz üt ki a gyárában, ezáltal elveszti minden vagyonát. A Garewal testvérek eredetileg azt akarták, hogy ha húguk felnő, menjen hozzá Brijnath öccséhez Rajához. De Brijnath csődbe ment, ezért felbontják az eredeti megállapodást. Brijnath-t elszomorítja, hogy a legjobb barátai elfordultak tőle, de Raja nem hagyja el a bátyját, a külvárosba költöznek, ő gondoskodik róla. Évekkel később Madhu (Madhuri Dixit) és Raja (Sanjay Kapoor) találkoznak, majd egymásba szeretnek. Raja elárulja a lánynak, hogy ő ugyanaz, akivel házasságot kellett volna kötnie, ez még inkább megerősíti a kapcsolatukat. Rana és Vishwa hamarosan rájönnek a kapcsolatukra, és eltökélt szándékuk, hogy Madhut távol tartják Rajától.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=6BBFHGesTM4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Indra Kumar

  • Írta: Rajeev Kaul, Praful Parekh

  • Szereplők: Sanjay Kapoor, Madhuri Dixit, Mukesh Khanna, Dalip Tahil, Rita Bhaduri, Mushtaq Khan, Adi Irani, Paresh Rawal, Satyendra Kapoor, Himani Shivpuri, Dinesh Hingoo, Tiku Talsania, Amita Nangia, Sudhir, Veeru Krishnan

2 comments on “Raja (1995)

  1. A sztori a szokásos lerágott csont, amit bollywoodék már oly sokszor megénekeltek. Amitől mégis más lesz ez a film, az a női főszereplő játéka. Vagy alapból tökéletes dialógokat írtak neki, vagy ő maga adott bele valami olyan pluszt, amitől érdemes végigülni a 168 percet. Madhuri Dixit egyszerűen zseniális volt, a legjobb jelenetek egyike, amikor végső kétségbeesésében, hogy meghódítsa a vonakodó választottját, beöltözik túlsúlyos boszorkánynak, de a dolgok kissé elfajulnak. A másik igazán nagyszerű alakítás pedig Paresh Rawalt dicséri, az áramütéstől gyengeelméjűvé vált idősebb fiútestvér szerepében. Hozzájuk képest Sanjay Kapoor a címszereplő meglehetősen sótlan volt, én nem futottam volna ennyit utána.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük