The League of Extraordinary Gentlemen – A szövetség (2003)

A világ jó kezekben van. Legalább is addig, míg leghíresebb kalandorai, legfurább különcei és legvakmerőbb csodabogarai a jó ügy érdekében hajlandóak összefogni. Amikor soha nem látott nagy veszély fenyegeti a föld biztonságát, Viktória királynő ügynökei létrehozzák azt a szövetséget, melyet még nem látott a világ – és nem is fog sokszor. Alan Quatermain (Sean Connery), Salamon király kincsének megtalálója szövetkezik az indiai kalandorral, Nemo kapitánnyal (Naseeruddin Shah), a halhatatlan Dorian Grayjel (Stuart Townsend), az önmagán végzett kísérleteivel elfoglalt Dr. Jekyllel (Jason Flemyng), Dr. Harker özvegyével, Minával (Peta Wilson) akinek egészen sajátos étvágya van, a nehéz gyerekkora után sikeres detektívvé vált Thomas Sawyerrel (Shane West) és a láthatatlan emberrel (Tony Curran). Azt nem mondhatjuk, hogy mindig mindenben egyetértenek (sőt, gyanús, hogy a láthatatlan ember néha el se jön a gyűléseikre), de ha harcra kerül a sor, mindannyian tudják: ha senki másban, egymásban bízhatnak… mindhalálig.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Stephen Norrington

  • Írta: Alan Moore,  Kevin O’Neill

  • Szereplők: Sean Connery, Naseeruddin Shah, Peta Wilson, Tony Curran, Stuart Townsend, Shane West, Jason Flemyng, Richard Roxburgh, Max Ryan, Tom Goodman-Hill, David Hemmings, Terry O’Neill, Rudolf Pellar, Robert Willox, Robert Orr

2 comments on “The League of Extraordinary Gentlemen – A szövetség (2003)

  1. Nagy-nagy kedvencem volt annak idején ez a film, a mostani Marvel vagy DC Univerzum előfutárának is tekinthető, hiszen egy csapat szuperhősről szól, akik összeállnak, hogy megvédjék a világot. (mondhatni korai-Bosszúállók, vagy kezdetleges X-Men). És a 2003-as dátum ellenére a miliő, amit hozzáképzeltek az alkotók (egy kicsit felturbózott 19. század végi hangulat), nekem nagyon bejött. A szereplők pedig szinte egytől-egyig nagy kedvencek, Sean Connery James Bondján nőttem fel, Peta Wilson Nikitája az első sorozat, amiről nem bírtam leakadni, Shane West-et a Séta a múltba című filmben szerettem meg, és örültem neki a Vészhelyzetben, szóval most újranézni ezt a filmet, kész nosztalgiabomba. Naseeruddin Shah Némó kapitányának voltak a legkirályabb kütyüjei (az autójával azért nem nagyon lehetne bekanyarodni Budán a Várban), és még az sem zavart, hogy a kópia annyira rossz minőségű volt, hogy szinte minden második jelenet pixelekre esett szét. Van, ami még ezt is kibírja. Persze azóta beszereztem egy sokkal jobb változatot, ti már azt nézhetitek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük