The Last Legion – Az utolsó légió (2007)

Miután a barbár hordák lecsapnak Rómára, a légiós Aurelius (Colin Firth) feladata, hogy kiszabadítsa az ifjú Romulust (Thomas Sanqster) és rejtélyes nevelőjét, Ambrosinust (Ben Kingsley), akiket a harcok során a gótok fogságába ejtettek. Nestor szenátor (John Hannah) a segítségére siet, és kiváló harcosokat ad mellé, köztük a szépséges Mirával (Aishwarya Rai), ám hamarosan kiderül, csak magában bízhat.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=jEvZVt6ulKU[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Doug Lefler

  • Írta: Jez Butterworth, Tom Butterworth

  • Szereplők: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai Bachchan, Peter Mullan, Kevin McKidd, John Hannah, Iain Glen, Thomas Brodie-Sangster, Rupert Friend, Nonso Anozie, Owen Teale, Alexander Siddig, Robert Pugh, James Cosmo, Harry Van Gorkum

2 comments on “The Last Legion – Az utolsó légió (2007)

  1. Egyik kedvenc Artúr-magyarázatom, bár biztosan nem így történt, de azért hátha. A sötét középkor egyik legendaköre, az Artúr-monda ugyanis jórészt szájhagyomány útján terjedt, valóságalapja vajmi csekély, illetve nehezen bizonyítható. Még az is kérdéses, hogy Artúr létező személy volt-e, mert bár több forrás is megemlíti, ezeket ellenőrizni legalább olyan nehéz. A kelta mondavilág azonban nagyon is élő személyként beszél róla, és a legendája, cselekedetei, személye, lovagjai és ő maga is olyan világot alakítottak ki, mely hatással volt a későbbi kultúrákra, és számos művészeti ágat megihletett. Nem maradhatott ki ebből a filmművészet sem, rengeteg alkotás született, amely vagy őt, vagy lovagjait, vagy a Szent Grált, vagy Merlin bűbájait, vagy a mondakör bármely más szereplőjét mutatta be. Ez a film a kezdetekről mesél, és csak a film legvégén utal magára az Artúr-legendára, illetve villan meg egy pillanatra az Excalibur, a király legendás kardja. A római birodalom bukásának szemtanúi lehetünk, holott maguk a szereplők sincsenek tisztában azzal, hogy Róma végnapjait láthatják saját szemükkel. A rendező tényleg kitett magáért, semmit nem bízott a véletlenre, a légionáriusok vezetőjének egy pont oda nem illő színészt, Colin Firth-öt kért fel, aki meglepetésre teljes mértékben állta a sarat, és a nehéz vasakkal is egészen jól megküzdött. A későbbi Merlint pedig pont az a Ben Kingsley alakította, akiről a leginkább el tudom hinni, hogy ő Merlin, titokzatos, furmányos és cseppet sem igazmondó személy, aki folyton úgy alakítja a történéseket, hogy az neki megfeleljen. Kellett egy nő is (mint minden filmbe), ezúttal Aishwarya Rai személyében egy Indiából messze került harcos, aki egy sajátos harcművészet a kalaripayattu mesteri fokozatát bírja. És kellett egy feladat is, a romokban álló birodalom utolsó császára, a még kiskorú Romulus kimentése a barbárok kezei közül. Jó a sztori, látványos a filmezés és akciódús a cselekmény, de érdemes az egész filmet meseként végignézni, mert akkor lesz igazán élvezetes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük