Theeya Velai Seiyyanum Kumaru (2013)

Kumar (Siddharth) jónevű IT-mérnök, akinek egyetlen problémája, hogy gyerekkora óta nem tud szót érteni a lányokkal. A helyzet azért is kínos, mert a teljes famíliája nőkből áll (kivéve a sógorait), három lánytestvére és két unokahúga van. A család ráadásul már nemzedékek óta a szerelmi házasság rögös útját járja, legendás kapcsolatokat szülve. Ezek után nem meglepő, hogy mikor életében először, istenigazából szerelmes lesz a céghez frissen belépett gyakornoklányba, Sanjanába (Hansika Motwani), csupa szerencsétlen akcióval próbálkozik. Sógora tanácsát megfogadva, felkeresi Mokiát (Santhanam), aki nemzetközi hírnévre tett szert szerelmi ügyek ötletes megoldásaival. Mokia hamar rájön, hogy Kumarral az alapoknál kell kezdenie, de nem adja fel, és a rengeteg félresikerült próbálkozásnak meglesz az eredménye. A végül sikeres hódítás azonban nem a ’Boldogan éltek, míg meg nem haltak’ fejezetet hozza el, hanem a teljes katasztrófát minden szereplőnek.

Alternatív magyar cím: Csináld meg magad, Kumar! 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sundar C.

 • Írta: Sundar C., Karunakaran

 • Szereplők: Siddharth, Hansika Motwani, Santhanam, Ganesh Venkatraman, RJ Balaji, Vidyullekha Raman, Manobala, Devadarshini Chetan, Bosskey, Baby Jeniffer, Chitra Lakshmanan, Nalini, Sriranjani, Delhi Ganesh

2 comments on “Theeya Velai Seiyyanum Kumaru (2013)

 1. A feliratot azért csináltam meg, mert Siddharth nagy kedvencem (a Chashme Baddoort is ezért követtem el), de ebben a filmben se kellett megerőltetnie magát. Hol van ez a Rang De Basanti vagy a 180 szerepétől? Fényévekre. De persze nem adom fel, biztos vannak más jó filmjei is. Ez egy könnyed nyári vígjáték, téli estéken üdítőleg hathat, úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki jól akar szórakozni, és nem akar túl sokat gondolkodni. Arra tökéletesen megfelel a film.
  Bár a stáblista tele van nevekkel, tulajdonképpen három tényleges szereplő van, az említett Siddharthon kívül Hansika Motwani, aki szerencsére leadott súlyfeleslegéből, és most nem annyira duci, hogy ez már zavaró legyen a szikár Siddharth mellett. És az egyre sikeresebb komikus Santhanam, aki lassan elhalássza a filmhősök elől a sikert, egyre jobb, és egyre több lehetőséget kap. A pasi nem a helyzetkomikumokra épít, hanem a faarcára és a dumájára. Ezért elég nehéz olyan feliratot készíteni, hogy a szövege magyar nyelvkörnyezetben is elég hatásos legyen, nem biztos, hogy ez sikerült. De próbálkozom továbbra is.
  A film tele van utalásokkal, nem biztos, hogy mindenki érteni fogja, leginkább a Bollywood-fanatikusoknak lesz ismerős némelyik szöveg. Viszont vannak benne zseniális ötletek is, pl. a kopasz és háztartásbeli sógor, a szerelmi leckék (Mokia alapkurzusa egyszerűen zseniális!), a konspirációs hadművelet, ami kis híján katasztrofális végeredménnyel jár, aztán a film vége felé van egy nagy csavar, hogy mégse legyen annyira egyszerű a sztori, és persze a film utolsó dala is tartogat még nevetnivalót (werkfilm is egyben, ahol a forgatási bakikat gyűjtötték csokorba).
  Amúgy a zenék jók voltak, a táncok is, Siddharth nem volt túl meggyőző a lúzer szerepében (ezt leginkább ott lehetett észrevenni, mikor otthon a konyhapulton törökülésben reggelizett, egy lúzer nem így viselkedik, no mindegy), persze kikupált fickóként már sokkal inkább hihető volt a szerepében. Hansika Motwani tetszett, de még mindig nem tartom nagy színésznőnek, Santhanam viszont egyre jobb.
  Olyan egy-kétszer nézős vígjáték, szerintem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük