Theeviravaathi: The Terrorist – A terrorista (1998)

A Terrorista című film Malli történetét meséli el. Egy 19 éves Sri Lanka-i lányét, aki rendkívüli megtiszteltetésnek veszi, hogy kiválasztották egy öngyilkos küldetésre, melyben azt a feladatot kapja, hogy öljön meg egy kiváló indiai politikust, méghozzá a saját testére erősített robbanóanyaggal. Mallinak két napig kell utaznia a buja Sri Lanka-i dzsungelen át küldetése felé. Az utazás alatt azonban egyre több kétsége támad. Ez a viszonylag rövid ideig tartó út eposzi méreteket ölt, amit csak fokoz a dzsungel látványvilága, a maga természeti szépségével. Tökéletes háttér a lány lelkében dúló sötét éjszakájához.
Santosh Sivan rokonszenves filmjét a Rajiv Ghandi indiai miniszterelnök meggyilkolása körüli események inspirálták.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Santosh Sivan

 • Írta: Santosh Sivan

 • Szereplők: Ayesha Dharker, K. Krishna, Sonu Sisupal, Vishwas, Anuradha, Bhavani, Parmeshwaran, Gopal, Saravana, Anna Durai, Bhanu Prakash, Shyam Sunder, Vishnuvardhan

3 comments on “Theeviravaathi: The Terrorist – A terrorista (1998)

 1. 1991 május 21.-én India Tamil Nadu államában, a Madras város közeli Sriperumbudurban egy Sri Lankáról származó tamil szeparatista a testére erősített bomba felrobbantásával megölte Rajiv Gandhit, India volt miniszterelnökét, Indira Gandhi fiát.
  A film ezt az eseményt veszi alapul, de a történet fikció. A merénylő például férfi volt, míg a filmben egy elkötelezett és harcrakész tamil lány, Malli áll a középpontban. Kiválasztottságának tudatában készül az eseményre, nem két hanem négy napig, és nem a dzsungelben, hanem egy öreg gazdálkodó házában, aki abban a hitben van, hogy a lány mezőgazdasági tanulmányokat folytatni jött ide.
  Ez alatt a négy nap alatt azonban Malli életében olyan változások történnek, melyek alapjaiban rengetik meg világnézetét. A múlt következményeinek csapdájában vergődve fel tudja-e áldozni a jövőjét?
  A kamaradarab leginkább Ayesha Dharker játékára épít, de ő beszél a legkevesebbet. A legtöbb dialóg az öreg, fecsegő gazdának jutott, Vasu (Parmeshwaran) viszont olyan bölcsességeket mond, amelyek komolyan elgondolkodtattak.
  A legszebb mondatot viszont a lány mondta, szerelmének a dzsungelben: “Ha a valóságot úgy látnám, mint egy álom, akkor minden álom valóság lenne.”
  Akit zavar a nagyon közeli (premier plan) felvételek sokasága, az inkább ne nézze meg. Vér elvétve látható, gyilkosság meg csak a szemtanúk rémült szemeiben.

 2. Köszönöm. Nagyon szeretem ezt a filmet is, többször láttam már, de mindig, tanulságos a számomra. Többször néznék ilyen és ehhez hasonló Hindusztáni művész filmeket is!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük