The Thief of Baghdad – A bagdadi tolvaj (1978)

Taj, Saqar hercege leánykérőbe indul Bagdadba. Apja halála után biztosítani akarja a trónt egy jó házassággal és szövetségessel. Wazir Jaudur, Taj gyámja azonban magának akarja a trónt és a hatalmat így kiadja a parancsot a herceg meggyilkolására. De terve kudarcot vall. A karaván ugyan megsemmisül, de Taj mégis eljut Bagdadba és a palotába, ahol a gyönyörű hercegnő, Jasmin első látásra beleszeret. Szerelmüknek azonban sok megpróbáltatást kell kiállnia, mert maga Jaudur is kérőnek jelentkezik, s a gonosz erőkkel szövetkezve Bagdad trónját és Jasmin kezét is meg akarja kaparintani.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Clive Donner

  • Írta: Andrew Birkin, AJ Carothers

  • Szereplők: Roddy McDowall, Kabir Bedi, Frank Finlay, Marina Vlady, Pavla Ustinov, Daniel Emilfork, Ian Holm, Terence Stamp, Peter Ustinov, Ahmed El Shenawi, Kenji Tanaki, Neil McCarthy, Vincent Wong, Leon Greene, Bruce Montague

2 comments on “The Thief of Baghdad – A bagdadi tolvaj (1978)

  1. A bagdadi tolvaj meséjének feldolgozásaiból nekem továbbra is az 1940-es Korda Sándor féle az etalon, Sabu olyat alakított, amit senki sem múlhat felül. Ez a tv-film nem is akart másolat lenni, egy teljesen más szemszögből meséli el a történetet, a tolvaj például bűvész, a pillanat embere, és abszolút mellékszereplő (Roddy McDowall). A főhős, akinek a szemén keresztül követjük a sztorit, ezúttal Taj herceg (ki más, mint Kabir Bedi?), ettől valahogy a történet íze is más, nem is tűnik annyira rossznak. Amitől viszont dobtam a filmet, és minden esélyt eljátszottak nálam, az Jasmine szerepének alakítója (Pavla Ustinov, és most gonosz leszek, szerintem apuci, Peter Ustinov harcolta ki, hogy leánykájával együtt szerepeljen, ő játszotta ugyanis Jasmine apját, a kalifát), a hölgynek ugyanis olyan lóképe van, hogy azon tényleg csak és kizárólag a sűrűn szövött fátyol segít, olyan meg ebben a filmben nem volt. A látvány annyira kirázott, hogy már fel sem tűnt a trükkfelvételek kidolgozatlansága, az idióta vágások, és a stúdiómunkálatok nyilvánvalósága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük