Vaishali (2011)

eredeti, tamil címe: Eeram

Egy feleség öngyilkossága, akinek volt szerelme (rendőrnyomozó) azt próbálja kideríteni, hogy mi vezetett az asszony halálához. Ahogy a történet halad előre, megismerhetjük az egyetemi éveiket, amikor Vaishali (Sindhu Menon) és Vasudevhan (Aadhi) még feltétel nélkül szerették egymást, és a házasságukat tervezték. Mindez rommá lesz a lány apjának ellenállásán. Férjhez menetele után szépen élnek férjével, aki mindent megad neki. A lakópark, ahova beköltöznek viszont tele van olyan emberekkel, akik a saját önző érdekeiket tartják inkább szem előtt, és készek akár a rágalomra is. Egyetlen rosszindulatú pusmogás, és úgy harapódzik el, mint a járvány. A nő halála után a lakópark, mintha meg lenne átkozva. Sorra halnak meg vagy balesetben, vagy más módon az emberek, akik ismerték Vaishalit. Érdekes módon azok, akik rosszat mondtak róla. Vasu egyre inkább megvan győződve arról, hogy a különös halálesetek Vaishalinak köszönhetőek. (magyar felirat a telugu változathoz készült)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7JNRczsZ6S4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Arivazhagan Venkatachalam

  • Írta: Arivazhagan Venkatachalam

  • Szereplők: Aadhi, Sindhu Menon, Nandhu & Saranya Mohan

2 comments on “Vaishali (2011)

  1. Egy csodálatosan megkomponált thrillert láttam, csak ez éppenséggel a film felénél derült ki. Addig abban a hitben voltam, hogy egy feleség öngyilkossága, akinek volt szerelme (rendőrnyomozó) azt próbálja kideríteni, hogy mi vezetett az asszony halálához. 99 %, hogy öngyilkosság volt, egyedül ő nem hisz ebben. Ahogy a történet halad előre, megismerhetjük az egyetemi éveiket, amikor Vaishali (Sindhu Menon) és Vasudevhan (Aadhi) még feltétel nélkül szerették egymást, és a házasságukat tervezték. Mindez rommá lesz a lány apjának ellenállásán. Férjhez menetele után szépen élnek férjével, aki mindent megad neki. A lakópark, ahova beköltöznek viszont tele van olyan emberekkel, akik a saját önző érdekeiket tartják inkább szem előtt, és készek akár a rágalomra is. Egyetlen rosszindulatú pusmogás, és úgy harapódzik el, mint a járvány. A nő halála után a lakópark, mintha meg lenne átkozva. Sorra halnak meg vagy balesetben, vagy más módon az emberek, akik ismerték Vaishalit. Érdekes módon azok, akik rosszat mondtak róla. Vasu egyre inkább megvan győződve arról, hogy a különös halálesetek Vaishalinak köszönhetőek. Hogy ez valóban így van-e, azt talán csak a férj Bala (Nandhu) tudná elmondani. Vasu tudja, hogy ez nem járható út, ezért keres egy közvetítőt, aki nem más, mint Vaishali húga Divya (Saranya Mohan). És akkor Vaishali elmeséli a történetét…
    Le vagyok nyűgözve… talán a 2012-es Taalash-hoz tudnám hasonlítani. Ott is egy szimpla gyilkosság, és egy nyomozó különös „kálváriája” a történet, egy nővel, aki nem is él. De persze ez minden hasonlóság.
    Nagyon-nagyon tetszett, nagyon jól lett megcsinálva. A fokozatosság, az, hogy minden szónak, minden pillanatnak jelentése van, bár van, amit csak a legvégén fogsz megérteni. Nekem sokkal később esett le a tantusz, mint Vasunak. Az operatőrnek meg Oscar járna azért, amilyen szépen fényképezte, leginkább a vizet. A víz nagyon sokat számít ebben a történetben, és a víznek rengeteg formáját mutatta meg látvány szempontjából. És le a kalappal a rendező előtt, mert végig következetesen vezette a sztorit, nem esett a melodráma csapdájába, nem mutatott se többet, se kevesebbet, mint amit kell. Aki szereti a jól elkészített thrillereket, az nézze meg, tetszeni fog neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük