Kuruvi (2008)

Vetrivel azaz röviden Velu egy őszinte és kedves srác, aki hatalmas családjával és barátjával, Ops-szal él. Egy nap megkeresi valaki, aki elárulja, hogy az elhunyt apja tartozik neki egy kis pénzzel, és vissza kell adnia, különben elveszik a házát. Velu rájön, hogy egy Malajziában élő Kocha nevű fickó nagy összeggel tartozik neki, ezért futárfiúként Vivekkel együtt Malajziába megy. Egy idő után megtalálja Kocha vejét, és a körülmények arra késztetik, hogy megtámadja Kocha embereit. Aztán találkozik Kocha húgával, aki viszont beleszeret. A lányt a bátyja arra akarja kényszeríteni, hogy férjhez menjen egy korrupt személyhez, így anyja segítségével Indiába menekül.

Alternatív magyar cím: Veréb

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ppgoccCBJZc[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Dharani
  • Írta: B. Babusivan, Dharani
  • Szereplők: Vijay, Trisha Krishnan, Suman, Vivek, Ashish Vidyarthi, Saranya Ponvannan, Nassar, Subbaraju

2 comments on “Kuruvi (2008)

  1. A Kuruvi tamil szó azt jeleni, veréb, vagy valamiféle kismadár. Egyrészt. Másrészt csempész futárt jelent, aki repülőgépen szállít illegális dolgokat megrendelésre. Ebben a filmben sűrűn váltogatva használják mindkét jelentését.
    Vetrivelnek, az elhunytnak gondolt apja hátrahagyott adósságát kell sürgősen rendeznie, különben kilakoltatják az anyját, és a plusz két feleséget az otthonukból. (Hála Istennek nem a többnejűség problémaköréről szól a film, mert Vijaynak az nagyon rosszul állna. ) Hanem arról, hogy a csempésznek állt fiú a saját fejére borítja a problémazuhatagot azzal, hogy megpróbálja apja kintlevőségét behajtani egy befolyásos, és persze gonosz nagyúron.
    Vijay pár évvel ezelőtt a film előtt robbant a tamil filmsztárok közé a Ghillivel. Amiben egy bohókás, hányaveti kamaszfiút alakított, aki félelmetesen tud verekedni, és aki megismerkedik Trisha Krishnannal, amivel szembekerül egy befolyásos, és persze gonosz nagyúrral, és véres leszámolásba torkollik a lány kiszabadítása a nagyúr fojtogató szerelméből. Mire vége a filmnek, Ghilliből érett, komoly, felnőtt férfi lesz.
    A film sikerén felbuzdulva Vijay szakmányban gyártotta akkoriban a Ghilli kaptafájára húzott filmeket, attól némileg mérsékeltebb sikerrel.
    Ebben a filmben Vijay egy bohókás, hányaveti kamaszfiút alakít autóversenyzőként, aki félelmetesen tud verekedni, szembekerül egy befolyásos, és persze gonosz nagyúrral, akitől megtudja, hogy az apja él, és rabszolgként fogságban tartják. Ezekután és véres leszámolásra indul, hogy kiszabadítsa az apját. Ha már a Ghilliben olyan jól alakult a dolog, nosza előszedik Trisha Krishnant is, hátha megint bejön a dolog. Nem jött be. Ebben a filmben Trisha nem egy kulcsszereplő törékeny áldozat, akit meg kell menteni, hanem egy idegbeteg hisztérika, aki csak lassítja Vetrivelt a céljaiban. Elég nehezen alakul ki a románc, nem is igazán tutam szurkolni neki. De persze mire vége a filmnek, Vetrivelvből érett, komoly, felnőtt férfi lesz.
    Ezeket a filmeket én agyzsibbasztónak használom, elmerülök a képtelen történetben, (komolyan, az a tábor, ahol rabszolgaként dolgoztatják az embereket, mintha Rejtő regényéből került volna elő). Szóval figyelem a főhőst, aki egyenként lecsap mindenkit. Kifejezettem szeretem a zenés betéteket, Vijay nagyon jól táncol, van egy sajátságos stílusa, ami nem nagyon változik a korai filmjeiben, de nekem tetszik.
    És örömmel fedeztem fel Viveket a komikus vonal megjelenítőjét, akire a Singamban is felfigyeltem az egyedi humora miatt. Ebben a filmben csak a feléig van jelen, amíg a könnyedebb rész tart. A szokásos bedurvulós résznél kiszáll a történetből. Kár.
    Egyszer/kétszer nézős, de szórakoztató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük