Bigil (2019)

Ez a film arról szól, hogyan áldozza fel egy futballista az álmát apja érdekében, aki gengszter, és azt szeretné, ha fia nagy dolgokat vinne végbe a futballban. Később kap egy második esélyt, hogy megvalósítsa álmát, amikor egy női futballcsapatot kell edzeni, hogy sok akadállyal legyőzve végre dicsőségre leljen.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=GR-Ui8-V2M0[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Atlee
  • Írta: Atlee, S. Ramana Girivasan
  • Szereplők: Vijay, Nayanthara, Jackie Shroff, Kathir, Vivek, Daniel Balaji, Anandaraj, Yogi Babu

3 comments on “Bigil (2019)

  1. Nagyon szeretik az indiai filmsztárok a kettős szereposztást, gondolom meg akarják mutatni, hogy milyen sokszínű a tehetségük, és milyen remekül alakítanak egy filmben két figurát. Ez van, amikor sikerül, van amikor nem. Többnyire nem. Salman a Judwaa című filmjében például rendkívül egysíkúan alakítja mindkét figurát, nem nagyon tudja mimikával, gesztusokkal különválasztani a kettőt. SRK-nak sem a Duplicate a legjobb filmje. Akshaynak olyan jól bejött az első, (Khiladi 420), hogy azóta sorra csinálja az ilyen filmeket. És ha jól látom, Ranveer Singh a következő filmjében szintén egypetéjű ikerpárt alakít.(Cirkus)
    Amikor megláttam, Hogy Vijay is beszállt ebbe, és a Bigilben két szerepet játszik, kicsit elhúztam a számat. Nem néztem ki belőle, hogy képes rá. Nagyon szeretem Vijayt, de nem tartom túl jó színésznek. Van egy varázslatos kisugárzása, karizmája, remekül táncol, és kedvelem a jellegzetes mozdulatait. Ha jól megnézzük, minden filmjében ugyanazt a figurát hozza, de ez engem legalábbis cseppet sem zavar, mert tökéletesen beilleszti a stílusát minden filmjébe.
    Na de két szerep? És nagyon meglepett, mert kifejezetten jól sikerült neki. Ráadásul az apa szerepében remekül játszik. Elhagyja a jellegzetes manírjait, egyszerűen, eszköztelenül megrendítő hitelességgel játssza az apa szerepét. Szerintem jobban, mint magát a főszerepet, ami a szokásos Vijay szerep.
    Vijay nagyon szeret bollywwodi sikerfilmeket újra forgatni tamil nyelven, és nem is csinálja rosszul. Az első igazán nagy sikere, amivel a szupersztárok közé emelkedett, egy ilyen film volt, a Ghilli, ami Mahesh Babu Okkadu című fimjének a pontos másolata volt, csak némileg könnyedebb stílusban. Nekem jobban is tetszik a tamil változat. Azóta szakmányban forgatja az ilyen filmeket, és többnyire kasszasikert csinál belőlük. A Bigil is hasonlít kissé SRK focis filmjéhez, de azért itt nincs olyan pontos egyezés a két film között, mások a hangsúlyok, és a történet is. Csak az alap ugyanaz, a nem túl sikeres lány focicsapat találkozása a depressziós, kisiklott életű edző zsenivel, aminek a végét mindenki pontosan meg tudja saccolni látatlanban.
    A történet jól van felépítve, egyenes, logikus út vezet Bigil edzővé válásához, és miután lánycsapatról van szó, persze megjelennek az indiai társadalom sötét szokásai is a filmben, a savval leöntött lány történetében, és a férjezett focistalányért a férjnek könyörgés történetszálában. Ahol a könyörgés tárgya némán szolgálja fel a teát, miközben a sorsáról tart a vita a férje és az edző között. A film teli van határozott és erős nőkkel, akik persze csak egy jó férfi vezető segítségével tudnak boldogulni. Az én kedvencem Pandiyamma lett, azt a jelenetet, ahol élő tankként beront a pályára többször visszanéztem. A nem túl szenvedélyes szerelmi szálat Nayanthara képviseli, akiből gyógytornászt csináltak, hogy végig Bigil mellett lehessen. Jackie Shroff pedig sokadszor alakítja tökéletesen a velejéig romlott gazembert.
    Vannak persze logikai buktatók is a filmben, nem nagyon derül ki, hogy egy jó útra tért gengsztervezér miből tartja fenn a birodalmát. És azt sem tudom, hogy tényleg ennyire népszerű-e a női foci Indiában, hogy ekkora stadion megtelik emberekkel a kedvéért. De a történet jó, és fordulatos, a meccsek izgalmasak, nekem a számítógépes megoldásokkal sem volt bajom. És a közepén van egy gyönyörű dal is. Nem árulom el miről szól, de könnyfacsaróan szép.
    Nem szabad kihagyni a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük