Mission Mangal (2019)

Igaz történet arról, hogyan indította el az Indiai Űrkutatási Központ Mars-expedícióját, ami azóta is a legköltséghatékonyabb utazás a vörös bolygó felé.

Alternatív magyar cím: Mars-küldetés

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Jagan Shakti
 • Írta: R. Balki, Jagan Shakti, Nidhi Singh Dharma, Saketh Kondiparthi
 • Szereplők: Akshay Kumar, Vidya Balan, Sonakshi Sinha, Taapsee Pannu, Nithya Menen, Sharman Joshi, Sanjay Kapoor, Dalip Tahil, Mohammed Zeeshan Ayyub, Purab Kohli

5 comments on “Mission Mangal (2019)

 1. Találékonyság. Ha egy szóban kellene összefoglalnom, hogy mi jellemzi leginkább az indiaiakat, akkor ezt használnám először. Bárhol, bármilyen helyzetben fel tudják találni magukat és nulla költségvetésből is fejedelmi lakomát képesek rittyenteni. A film a régi filmek hagyományaira támaszkodva nagyszerűen építi fel a feszültséget, folyamatosan adagolja a nehézségeket egy olyan elátkozott projekttel kapcsolatban, mint a Mars Misszió. Bár egyfolytában kapják az ívet a tudóstársadalomtól, a médiától és a közvéleménytől egyaránt, a hit, a lehetetlen küldetés tudata és a lelkesedés (amely nem minden tagnál jelentkezik azonnal) viszi előre a csapatot és teljesíti sikerrel a feladatot. Bár Akshay Kumar a főszereplő érdekes módon róla tudunk meg a legkevesebbet, csapatának valamennyi tagját bemutatja a film apró jelenetekkel, hogy milyen gondokkal küzdenek, milyen mikrokozmoszban tevékenykednek, csak éppen a csapatvezetőt nem látjuk, hogyan éli meg a mindennapjait. Neki mintha nem is lenne magánélete. A többiek viszont pont elég játékidőt kapnak ahhoz, hogy valamennyiüket a szívünkbe zárjuk, kit ezért, kit amazért. És a film vége felé, amikor a parányi műhold elképesztő sebességgel közeledett a Marshoz, esküszöm jobban izgultam, mint egy túsz-szabadítós, vagy gyilkossági nyomozós filmen. Már ezért megérte. És igazán büszkék lehetnek magukra, hiszen véghez vitték a lehetetlent, első kísérletre elérték a Marsot olyan minimális költségvetéssel, melyről a NASA még csak nem is álmodhat.

 2. Kedves Hundia! Örülnék, ha föl lehetne tölteni az oldalra a „The Least of These: The Graham Staines Story (2019) ” c. filmet. Tudtommal már van hozzá valahol magyar felírat. Főszereplő: Sharman Joshi, rendezte Aneesh Daniel. (Ezt a bejegyzésemet nem szükséges közzé tenni – nem találtam más felületet, ahol kapcsolatban léphettem volna veletek.)

  1. Kedves Zavadja! Utánanéztünk, de nem találtunk magyar feliratot hozzá, amennyiben neked van linked, hogy hol lehet a feliratot letölteni, akkor ezt a filmet is nagyon szívesen kitesszük az oldalra.
   Velünk közvetlenül a zárt facebook-csoportunkban tudsz kapcsolatba lépni:
   https://www.facebook.com/groups/884500138267653

   üdvözlettel:
   hundia_staff

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük