Aan: Men at Work (2004)

Mumbai városának bűnügyei három személyhez köthetők, akik felosztották maguk között a várost: Walia, Manik Rao és Roshni. A gyilkosságok durvasága és számának növekedése miatt Vikram nyomozónak sok feladata van.

Alternatív magyar cím: Tovább: Férfimunka

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=MyBrYb9FQh0[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Madhur Bhandarkar
  • Írta: Sunjiv Puri, Manoj Tyagi
  • Szereplők: Akshay Kumar, Sunil Shetty, Shatrughan Sinha, Paresh Rawal, Raveena Tandon, Lara Dutta, Irrfan Khan, Om Puri, Manoj Joshi, Rahul Dev, Jackie Shroff, Rajpal Yadav, Vijay Raaz

2 comments on “Aan: Men at Work (2004)

  1. Kezdjük azzal, hogy elképesztően impozáns névsor van a stáblistán (Akshay Kumar, Paresh Rawal, Raveena Tandon, Lara Dutta, Irrfan Khan, Om Puri, Manoj Joshi, Rahul Dev, Jackie Shroff, Rajpal Yadav, Vijay Raaz), ezek közül önmagában megnézném a filmet bármelyik színészről is lenne szó. Ezzel a csokorral viszont már alapból nagy elvárásokkal ültem neki, hiszen egy olyan film, amiben Irrfan Khan, Om Puri, Paresh Rawal, vagy Vijay Raaz szerepel, az már alapból nem lehet rossz.
    Picit csúszott a hang, figyelni kellett, és természetesen az angol szöveg nem lett feliratozva (ez megint elmaradt), de mivel régi kópia, csak megrántottam a vállam. Már rögtön az elején nagy vonalakban felrajzolták az erőviszonyokat, a mumbai klánokat, ahogyan egymás között lavíroznak.
    Viszont a régi kópia egyik negatív hatása a fura képátló, néha nem igazán hittem a szememnek, ahogyan össze lett nyomva a kép, ez erősen befolyásolta a film élvezeti értékét.
    Egyetlen jelenetben nagyszerűen ábrázolták az üzletemberek, politikusok, az igazságszolgáltatás és a maffia összefonódását és szimbiózisban létezését.
    Sunil Shetty a 25. percben jelenik meg, Akshay Kumar pedig még később, hogy fokozzák a hangulatot. A verekedések viszont kicsit furán festettek a túl sok vágás miatt, ugyanez volt a helyzet a lövöldözéseknél is, nem igazán lehetett kideríteni, hogy ki, miért és kire is lőtt valójában. Néha a sok vágás azért megbosszulja magát. És azért eléggé viccesnek találtam, amikor Akkit körbeállták a gépfegyveres fickók, egyfolytában lövöldözve, nála meg volt két darab üres pisztoly és egyszerűen szétütlegelte őket. Kicsit sem volt hihetetlen, na!
    Aztán láthatunk néhány csendéletet a rendőrségi működésről, amely kicsit sem különbözik a maffiózók munkájától.
    Összességében a felvázolt szituáció eléggé hihető volt, meglehetősen szövevényes és főleg, csapdahelyzet a rendőrök számára. Ennek ellenére nekem hiányzott valami az összhatásból, nem győzőtt meg. A színészi játékokkal semmi bajom sem volt, mindenki tette a dolgát, de kiemelkedett Irrfan és Paresh a játékával.
    Volt néhány nem látott csavar, pár ember elhullott a film során, akikre nem számítottam, illetve a végén a rendőröknek nemcsak a kitartásuk, hanem a csavaros észjárásuk is segített abban, hogy pontot tegyenek az ügy végére.
    2004 jó éve volt Akkinak, de ez nem lesz a kedvenc filmjeim között, hiába a pompás szereplőgárda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük