Viceroy’s House – Az alkirály háza (2017)

A migráció napjaink egyik frekventált kérdése. A Viceroy’s House a legújabbkori történelem egyik legjelentősebb migrációját dolgozza fel, aminek kiváltó oka, hogy a britek kivonulását követően a Mountbatten-terv értelmében, 1947-ben létrejött Pakisztán India mohamedán többségű tartományaiból: Kelet-Bengáliából, Sindből, Beludzsisztánból, Nyugat-Pandzsábból és az északnyugati határvidékből. A két ország között lezajlott népességcsere során mintegy 15 millió ember (kb. nyolcmillió muzulmán menekült Indiából Pakisztánba, és kb. hatmillió hindu Pakisztánból Indiába) váltott országot. A vándorlás során számos véres összeütközés történt. Az alkirály, Lord Mountbatten, és környezetének hétköznapjai, valamint a politikai események különböző hatásai, és azok következményei mind megpróbálnak egy kis szeletet bemutatni az akkori történésekből.

Alternatív magyar cím: Az alkirály háza

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Mahesh Bhatt

  • Írta:Paul Mayeda Berges, Moira Buffini, Gurinder Chadha

  • Szereplők: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Manish Dayal, Huma Qureshi, David Hayman, Michael Gambon, Om Puri, Sarah-Jane Dias

2 comments on “Viceroy’s House – Az alkirály háza (2017)

  1. Zsepkendőt sokat használtam igaz történetet láttam, a végén elmondja kinek az emlékére és ki rendezte a filmet figyeljetek a végén nagyon ott a lényeg…. sajnos ez egy nagyon rossz háború volt országon belül…az igaz történetek mindig érdekelnek, más kultúrákat ismerni,ezekből a filmekből lehet a legjobban. Nem tudtam ezt Indiáról ennyire nem láttam bele csak néhány részletét, de ez a film teljesen világossá tette mi zajlott le az emberekben és az országban ahol éltek. A végén vannak a legfontosabb és a megdöbbentő infók…legalábbis számomra az volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük