Enthiran (2010)

Dr. Vaseegaran megalkotja a tökéletes robotot Chittit, azzal a szándékkal, hogy az emberiségen tudjon segíteni és katonai feladatokat is elásson. Chitti emberi érzelmekkel is rendelkezik és beleszeret alkotójának menyasszonyába, Sanába. Mivel a robot nem képes a katonai feladatok ellátására Dr. Vaseegaran szétszedi és kidobja. Dr. Bohra megtalálja és összerakja Chittit és egy pusztító programmal látja el. Itt kezdődnek a bonyodalmak, Dr. Vaseegaran megpróbálja megfékezni Chittit és visszaszerezni Sanát.

Második rész: 2.0 (2018)

Alternatív magyar cím: Robot (Némely olvasatban: Endhiran)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=m2aPCFZvCSI[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: S. Shankar

  • Írta: S. Shankar

  • Szereplők: Rajinikanth, Aishwarya Rai Bachchan, Danny Denzongpa, Santhanam, Karunas, Delhi Kumar, Cochin Hanifa, Kalabhavan Mani, Devadarshini Chetan, Sabu Cyril, Chaams, Shriya Sharma, Sugunthan, Kriz Chris Henri Harriz, Raaghav Ranganathan

2 comments on “Enthiran (2010)

  1. Rajinikanth szupersztár a tamil filmvilágban, olyasvalaki, mint Amitabh Bachchan Bollywoodban. Csak Rajinikanthnak nincs konkurenciája sem, szinte egyeduralkodónak számít. Hogy mitől lett az, nem tudom, mert ez az első filmje, amit láttam, de ez alapján nem tartom szupersztárnak. Ha több filmjét is megnézném, akkor talán megváltozna a véleményem, de egyelőre csak egy másik film van még tőle, a 2005-ös Chandramukhi, csak még nem volt időm megnézni.
    Érdekelt a film, mert rövid cameo szerepben felbukkan a Ra.One-ban, ahol Kareena Kapoor csaknem leborul előtte, annyira imádja, és persze szinte majdnem minden Aishwarya Rai filmet beszereztem már, egyik kedvencem.
    A sztori persze nem Asimov robotika törvényén alapul, mert itt bizony árt a robot az embernek, méghozzá nagyon. Ilyen szempontból nem lehet panasz a filmre, jók a trükkfelvételek, ötletesek az akciójelenetek, kihasználják a lehetőségeket a lehetetlen ábrázolására is, kellemes dalok vannak benne, jó koreográfiákkal (bár látszik, hogy Rajinikanth még Ajay Devgnnál is rosszabbul táncol), az alapsztorira sem lehet panasz, valami nekem mégis hiányzott belőle. Fogalmam sincs, hogy mi, de nem volt kellően egész, nem volt meg benne az a plusz, ami miatt egy filmet többször is előveszek, belenézek.
    Ezt egyszer végignéztem, és ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük