Indian Summers (2015)

Angol tv-sorozat

Az időpont 1932, tehát amikor még a briteké volt az ország, miközben az indiaiak függetlenségről álmodnak – a terv a modern India születésének bemutatása 4 évadon keresztül, egészen 1947-ig. A központi szereplők között ott van egy angol, egy indiai és egy amerikai testvérpár, valamint a helyszínt adó város egy klubjának tulajdonosa, aki kábé magát a várost is igazgatja a színfalak mögött.

Alternatív magyar cím: Indiai nyarak 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=aitJIRKccPo[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: David Moore, Anand Tucker

  • Írta: Paul Rutman

  • Szereplők: Chloé Webster, Henry Lloyd-Hughes, Nikesh Patel, Jemima West, Julie Walters, Craig Parkinson, Rick Warden, Fiona Glascott, Aysha Kala, Amber Rose Revah, Lillete Dubey, Roshan Seth, Olivia Grant, Shachin Sailesh Kumar, Ashna Rabheru

3 comments on “Indian Summers (2015)

  1. 1932-ben India még a Brit Birodalom része, de a repedések már nyilvánvalóak. A köztisztviselők egy része már tisztában van azzal, hogy csak ideig-óráig tudják fenntartani a birodalmi státust, a közeljövőben el kell engedniük India kezét, hogy önállóan alakítsa tovább a sorsát. De a jelenben még ők azok, akik irányítják a hatalmas országot, maroknyi fehér hivatalnok több százmillió alattvaló életét. A tomboló nyári hőség elől menekülve ez évben is egészen Simláig utaznak, hogy valamelyes kibírják a fojtogató hőséget a Himalája lábainál. Ebben a közegben játszódik a sorozat, amelynek az első évadja egészen jól teljesített, nekem legalábbis a 10 részből mind a 10 tetszett. Sokszereplős sorozat, nem igazán tudnék kiemelni bárkit is, mindenkinek megvan a saját sorsa, és valamilyen fokig le is képezik az akkori indiai társaságot. Aki különösen tetszett, az Julie Walters, a simlai klub tulajdonosaként (ahol a kapuban a jól ismert tábla: Kutyáknak és indiaiaknak tilos a belépés) egészen hihetetlen alakítással ábrázolja a háttérből folyamatosan manipuláló, a nyilvánosság előtt barátságos és vicces özvegyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük