James May: Our Man In India – James May: Emberünk Indiában (2024)

A 3. évadban James May belevág eddigi legnagyobb kalandjába: egy 4800 kilométeres, parttól partig tartó eposzba Indián, a világ legnépesebb – és talán legkülönlegesebb – országán keresztül. Útja az Arab-tenger partján kezdődik, és a Bengáli-öbölben ér véget, és hihetetlen tájakat érint, Rádzsasztán süttető sivatagjától a Himalája drámai hegylábáig, és olyan változatos környezetet fedez fel, mint a Sundarbans mangroveerdői, vagy Mumbai, Delhi és Kolkata globális megavárosai.
03×01 John
03×02 Olyan, mint Glasgow
03×03 Tintahal

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=_8Tc4QkExuE[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Tom Whitter
 • Írta: James May, Henry Dalton
 • Szereplők: James May, Aditi Mittal, Vikramjit Singh, Kunal Rakshit

6 comments on “James May: Our Man In India – James May: Emberünk Indiában (2024)

 1. Kevesebb, mint három óra alatt 4800 km-t tehetünk meg a kanapén üldögélve és nagyon-nagyon sok információt megtudva Indiáról.
  Mumbai-jal kezdünk, rögtön az India Gate-tel, és ha már ott vagyunk legyen egy kis Bollywood érzésünk is, mert a legrégebbi működő mozit, az Alfred Talkies-t is felkeresi, ahol hátul még kézzel festi a moziplakátokat az utolsó ilyen tudású ember, vele együtt talán ki is hal ez a mesterség.
  A Gettómilliomos hatására kilátogat Dharavira, ahol meglepően élénk a kisvállalkozói kézművesipar és hatékony az újrahasznosítás, végül jósoltat magának, hogy milyen biztonságos lesz az útja.
  James May belekóstol a standup-ba is, ami azért vicces, mert ő maga is a humor oldaláról nyergelt át a dokumentumfilmes műfajba, ki is pellengérezik rendesen.
  Mumbai után irány Rajasthan, és itt több városban is megfordul, Udaipurban kipróbálja a papírsárkány eregetést és színesre festik az arcát és a haját a Holi fesztiválon, a Jaipur közeli Boraj városában összebarátkozik a helyi uralkodóval (thakurral), Amer városában nem az erődöt, hanem a helyi lépcsős kutat Panna Meena Ka Kund-ot keresi fel, hogy próbára tegye a tériszonyát.
  Delhiben bejárja a Chandni Chowk legendás piacát és megkóstolja a helyi ételnevezetességeket, Meerutban megtekinti India legnagyobb krikettfelszerelés-gyártó üzemét, majd ki is próbálja a termékeiket. Ezután felszáll a Maharaja Express-re (amely végtelenül lassú), hogy kipróbálja a letűnt Brit Birodalom luxusát, elvonatozik Agrába, hogy megtekintse a világ egyik csodáját, a Taj Mahalt. Ezután elutazik India legrégibb városába Varanasiba, ahol nem a halottégetés érdekli a legjobban, hanem a vallásos fesztiválok, amelyek inkább az életet éltetik. Reggel nevető jógán vesz részt, kicsit memorizálja a 33 millió isten egy részét, indiai fejmasszázzsal egy életre összekócolják a haját, de az esti Ganga Aarti szertartás megnyugtatja háborgó lelkét.
  Az utolsó részről azért nem írok, hogy maradjon egy kis meglepetés is a végére.
  Nagyon tetszett a mini-sorozat, mert egy hétköznapi ember próbálta megmutatni azokat a benyomásokat, amelyek őt érték a hosszú utazása alatt, de közben próbált olyasmit is a kamerák elé tárni, amit hétköznapi ember nem minden esetben érhet el (a Maharaja Express vonatjegyét tuti nem fizetném ki).

 2. Kedves hundia.hu oldal készítői.

  Szívből szeretnék köszönetet mondani nektek, minden egyes filmért minden pillanatért amit ebbe az olalba fektettek.
  2016 óta vagyok Krisna tudatú, azóta egyre jobban bele szerettem Indiába, és ez az egyelen olyan oldal ami kielégített ezen a téren, sok mindenkinek ajánlottam már 🙂
  S fogom is ezután.
  S nagyon nagyon sok filmet láttam amit ti fordítottatok le, hálásan köszönöm, sokat sírtam nevettem tanultam a filmekből és mindig alig várom, hogy legyen még egy új film amit meg tudok nézni nektek köszönhetően.
  Az OMG 1 részét kb 100x láttam s sok filmet többször megnéztem. Szívből köszönöm ezt a sok élményt nektek. Hála és köszönet.
  Ez a 3 részes film is zseniális, és valóban ahogy a leírásban írtad fantasztikusan be mutatja Indiát, majd a jövőben el fogok látogatni, eddig nem voltam.

  NAMASZTÉ HARE KRISNA ÉS MINDEN CSODÁT ÉS SZÉPET KIÍVÁNOK NEKTEK MINDENBEN AMIBEN SZERETNÉTEK. KÖSZÖNETTEL ÉS TISZTELETTEL: Tóth Tímea

  1. A fordítók és a rippelők nevében is nagyon szépen köszönjük!

   hundia staff

 3. Köszönöm, ez egy jól felépített és nagyon szórakoztató sorozat volt – bearanyozta a hétvégét:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük