Citadel – Citadella (2023)

Nyolc éve a Citadella nevű kémügynökséget megsemmisítette egy új szindikátus, a Mantikór. Miután törölték az emlékeiket, a két elit ügynöknek, Mason Kane-nek (Richard Madden) és Nadia Sinhnek (Priyanka Chopra) épphogy sikerült megszöknie. A jelenben Mason volt kollégája, Bernard Orlick (Stanley Tucci) segítséget kér, hogy elejét vehesse a Mantikór által tervezett új világrend létrejöttének.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=O0JG6V-12ac[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Newton Thomas Sigel
 • Írta: Josh Appelbaum, Bryan Oh, David Weil
 • Szereplők: Richard Madden, Priyanka Chopra, Stanley Tucci, Lesley Manville

4 comments on “Citadel – Citadella (2023)

 1. Vajon mire ment el 300 millió dollár?

  Könnyű volt végignézni, mert tulajdonképpen egy hosszabb film. Az epizódok, az utolsó rész kivételével, cirka negyven percesek, ráadásul elképesztő mennyiségű információt zúdítanak a nézőre.
  Először a zavaró tényezőkről írok: nagyon irritált a fejtetőre állított kamera beállítás, amely az első részben még érdekesség volt, az a további részekben már inkább csak fölösleges kivagyiság. Nézd, ilyet is tudunk! Sok értelmét nem láttam, azon kívül, hogy az instabil nézők esetleg kidobják tőle a taccsot.
  Külön meg kell említenem, hogy a sztori panelekre építkezik, némelyik nevetséges, némelyik egészen profi, de persze mindet láttuk már valahol máshol, esetleg több filmben is (rózsákat nevelő antagonista, amnéziás kém, ki ver át kit).
  Az első epizódokban látható akciójelenetek némelyikében nem volt semmi ötlet, szép a koreográfia, a kivitelezés, de nem láttunk semmi meglepőt. A későbbiekben ez már néha javult, de a kezdeti csalódást sajnos nem tudta eltűntetni.
  Akkor most egy kicsit az alapsztoriról (amiből nem fogok spoilerezni) amiből a Citadel-univerzum akar majd kinőni.
  Az alapötlet nem rossz. Adva van egy nemzetek felett álló kémügynökség, amely 100 éves sikeres regnálás után úgy istenigazából megszívja. Innen kellene felállnia úgy, hogy lényegében alig maradt valaki a szervezetből.
  Tetszett, hogy lassan adagolták az információkat, sokszor vissza-visszaugrálunk az időben és tudunk meg dolgokat.
  Tetszett az is, hogy ugyanannyit tudunk, mint az egyik főszereplő, aki sajnos nem kapja vissza az emlékeit, vagyis csak fokozatosan kerül képbe és jön rá az igazságokra (több is van és egyik csúnyább, mint a másik).
  Tetszett, hogy nincs lezárás, sőt a zárójelenet alapján durvább, mint volt. Itt már tényleg nem tudom, hogy kinek szurkoljak és hová fog vezetni mindez.
  Priyanka játékára egy rossz szavam nem lehet, kihozott mindent a szerepből, amit lehetett. Richard Madden pedig annyira jóképű és olyan szép szemei vannak, hogy sokszor megbocsátottam neki amikor nem igazán volt topon a szerepében.
  Szerencsére a többiek valamelyest hozták a papírformát: Stanley Tucci, Lesley Manville, Ashleigh Cummings, Roland Møller és Osy Ikhile.
  A családi kapcsolatok pedig legalább olyan szövevényesek ebben a sorozatban, mint egy brazil szappanoperában. Még az utolsó részre is tartogatott meglepetést a nagyrabecsült família.
  Természetesen berendelték a 2. évadot, nincs veszve semmi, sok szálat kell majd elvarrniuk, addig is nagyon várom az indiai spin-offot, mert Varun Dhawan már tiszteletét tette az 5. részben (kitaláljátok hogyan?) és ott ő lesz az egyik főszereplő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük