The Romantics – Romantikusok (2023)

A dokumentumfilm archív felvételekkel és mélyinterjúkkal ünnepli a bollywoodi filmgyártás titánjának, Yash Choprának az életét és örökségét.

  1. A dzsálandhári fiú
  2. Tékozló fiú
  3. Őrségváltás
  4. Hagyaték

Az eredeti angol hangsávban van egy kommentátor-hang is, amely nem lett feliratozva (nagyon zavaró is lett volna), jobbára a fogalmatlan (vagy írástudatlan) nézőknek hadarja el, hogy éppen mit látnak. A hindi szinkronos változat viszont ennél sokkal rosszabb lett volna, mert nem saját magukat szinkronizálták a közreműködők.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Smriti Mundhra
  • Írta: Smriti Mundhra, Michael T. Vollmann
  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Karan Johar, Salman Khan, Aamir Khan, Rani Mukerji, Katrina Kaif, Juhi Chawla, Manish Malhotra, Anil Kapoor, Arjun Kapoor, Yash Chopra, Hrithik Roshan, Uday Chopra, Abhishek Bachchan, Ranveer Singh, Salim Khan, Amitabh Bachchan, Poonam Dillon, Anupam Kher, Kajol, Neetu Singh, Rishi Kapoor, Saif Ali Khan, Bhumi Pednekar, Ayushmann Khurrana, Aditya Chopra, Ranbir Kapoor, Lilly Singh, John Abraham, Anushka Sharma

2 comments on “The Romantics – Romantikusok (2023)

  1. Először a hindi szinkronosat sikerült beszereznem, de rettenetesen zavart. Ráadásul a 3. rész meg is akadt középtájt és onnantól állókép mellett hallgathattam a szöveget és olvashattam a feliratot. Akármit csináltam, ilyen volt. Leszedtem még egyszer, az is ugyanilyen lett. Feladtam.
    Szerencsére pár órával később megjelent az eredeti hangsávú változat is, gyorsan lecsaptam rá. Persze az se volt fáklyásmenet, mert itt meg egy idióta hang villámgyors hadarással mindent elmesélt, hogy mit látunk, vagy éppen kit hallunk a filmkockákon. Nem sikerült rájönnöm, hogy ez most az idiótáknak, az írástudatlanoknak (de angolul beszél?), vagy a vakoknak lett így kialakítva. Egy idő után fülem kizárta ezt a hangot, mint „kellemetlen zajforrást” és már csak a dokumentumfilmre figyeltem.
    Azt pedig annyira izgalmasra csinálták meg, hogy végigültem mind a négy részt. Eleve a sztárparádé már impozáns, ennyi A-listás sztárt utoljára az Om Shanti Om celluloidján láttam. És mindenki őszinte volt, meglepően őszinte. Aztán jött az újabb meglepetés: Rishi Kapoor. Ő már 2020 óta az égieket szórakoztatja, szóval a doku-sorozat nem most készült, most lett készen. Vagyis ez az interjú Rishi utolsó szereplése, amolyan posztumusz felvillanás.
    A következő meglepetés akkor ért, amikor beharangozták, hogy Aditya Chopra is kamera elé ül. Hogy mi???? A legendásan visszahúzódó filmmogul, aki menekül a paparazzik elől és utálja promotálni a saját filmjeit is? Aki Kajol szerint antiszociális? Még a felesége, Rani Mukerji sem beszél róla? És tényleg! Megjelent és őszintén, felszabadultan mesélt a mozi hőskoráról, hogyan indult el a pályája, hogyan lett belőle az, aki ma.
    Nagyon sok mindent megtudtam ebből a három és fél órából, olyan dolgokat is, amelyek nem voltak számomra köztudottak. De segített tisztábban látni és egy cseppet sem ingattak meg rajongói hitemben, továbbra is szeretem az indiai mozit.
    Mert amíg olyan emberek csinálják a filmeket, mint a Chopra-család, addig nincs semmi baj, mindig lesz olyan film, ami elé élvezet lesz leülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük