Gangubai Kathiawadi (2022)

Egy kislányt eladnak Rashmibai bordélyházába, hogy prostituáltat csináljanak belőle. Amikor a lány nem egyezik bele, Rashmibai kénytelen Gangubai Kathiawadi segítségét kérni. Ganga valaha színésznő akart lenni, és évekkel ezelőtt Bombaybe szökött a barátjával, Ramnikkal, aki viszont eladta őt Shelia Masi bordélyházába. Gangubai eltemette álmait és prostituálttá vált, mégis kivívta társai tiszteletét, mivel ő volt a fő támogatójuk, hogy szembeszálljanak Sheila Masival. Az évek folyamán Gangubai szexmunkásból komoly politikai tényezővé vált, akivel még Nehru miniszterelnöknek is számolnia kellett. A létező személy, nőjogi aktivista életének egy szeletét mutatja be a film.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sanjay Leela Bhansali
  • Írta: Sanjay Leela Bhansali, Utkarshini Vashishtha, Prakash Kapadia, Hussain Zaidi 
  • Szereplők: Alia Bhatt, Shantanu Maheshwari, Vijay Raaz, Indira Tiwari, Seema Pahwa, Varun Kapoor, Jim Sarbh, Raza Murad, Ajay Devgn

2 comments on “Gangubai Kathiawadi (2022)

  1. Nagyszerű film! Cca 40 éve azt hittem, ebben a témában az eredeti (1981-es, még fekete-fehérben, az MTV Indiai Filmhetén bemutatott ) Umrao Jaant a csodaszép Rekhával a főszerepben nem lehet überelni, de a 2006-os remake, ill. a Begum Jaan után harmadjára is sikerült. Gondoljon bárki bármit -magamat is beleértve- Alia Bhattról, ebben remekelt. És nem hagynám szó nélkül Shantanu Maheshwarit, akit én ugyan most láttam először és lenyűgözött a mosolya, a könnyedsége. A zene jó, a téma és a környezet érdekes. És azoka a ’60-as évek! Ott is…szóval, egy jeges tea mellett, vagy nyári vihar elől fedél alá húzódva, de mindenképp szívből ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük