The Matrix Resurrections – Mátrix Feltámadások (2021)

Neo nem halt meg. A Mátrix működik, de megújult, erősebb és biztonságosabb, mint valaha. Az élet megy tovább. Vannak hősök, akik képesek a feltámadásra. Vannak szörnyű erők, amelyek ellen mindig újra harcba kell szállni. És van néhány nagy titok, amelynek segítségével a hősök vállalhatják a harcot, és szembeszállhatnak azzal, aki/ami az elpusztításukra tör. Legfeljebb maguk sem értik, hogy történik mindez.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Lana Wachowski
  • Írta: Lana Wachowski, David Mitchell, Aleksandar Hemon 
  • Szereplők: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Christina Ricci

3 comments on “The Matrix Resurrections – Mátrix Feltámadások (2021)

  1. Nem vártam túl sokat a filmtől, de még így is csalódás volt. Szerettem volna felülni a nosztalgiavonatra, de az bizony kisiklott. Ötlettelen fércműnek tűnik a 20 évvel ezelőtti korszakalkotó filmhez képest. És gagyi. Bizony, leírva még szörnyűbb, de az egész film úgy, ahogy van zs-kategóriás. És tördelmesen bevallom, hogy ennél még a 2. és 3. rész is jobb volt, pedig azokról még a rajongók is lehúzták a keresztvizet.
    Ez az a film, amire még azt sem lehet mondani, hogy egynek elmegy, mert valójában a kedved megy el tőle. Sokan mondják, hogy a Mátrix nem öregedett szépen (bár a bullet-time-al zseniálisat alkottak), de bármelyik akciójelenete ezerszer jobban fest, mint itt a csihi-puhik többsége. Mert inkább annak lehet ezeket nevezni, mint normális akció-jelenetnek.
    Egyetlen értékelhető jelenete, amikor a film kerek perec kimondja, hogy akkor is elkészült volna, ha az eredeti alkotók nemet mondanak, mert a stúdió így döntött. Ezen a jeleneten hangosan felnevettem. Keserűen.
    Ha valakinek van kedve, elemezze ki a filmet, mit akarhatott Lana Wachowski, de nekem annyira keserű a szám tőle, hogy ezt a dicsőséget meghagyom másnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük