Navarasa – Kilenc érzelem (2021)

Az antológiafilm-sorozat az indiai esztétikaelmélet kilenc emberi érzelemből álló palettáját mutatja be az örömtől a félelemig.

 1. Ellenség: Együttérzés
  Egy fiatalember több év elfojtott dühét szabadítja rá egy idegenre, aki bemocskolta a fivérét, de tette nyomában megbánás és gyűlölet jár.
 2. 92 nyara: Nevetés
  Egy színészt meghívnak régi iskolájába, hogy beszédet tartson, de ő meggondolatlan, nevetséges csínyeiről mesél a színpadon, amelyeket rossz tanulóként elkövetett.
 3. Az Agni-projekt: Csodálat
  Amikor egy zseniális gondolkodó beszámol barátjának az emberi tudatalattival kapcsolatos radikális elméletéről, felismeri az ötletében rejlő lehetőségeket és veszélyeket.
 4. Payasam: Viszolygás
  Az unokaöccse sikereire féltékeny elégedetlen idős férfi bizonytalanságában és dühében csúnya dologra vetemedik egy családi esküvőn.
 5. Béke: Nyugalom
  Egy csapat katonát veszélyes döntés elé állít egy kisfiú, aki menekülés közben elszakadt a családjától, és egy mentőakcióhoz kéri a segítségüket.
 6. Őrjöngő: Harag
  Egy fizikai bántalmazás elkövetése után letartóztatott fiatalember a tettéhez vezető zűrös eseményeken és a családjának okozott fájdalmas következményeken mereng.
 7. Hiány: Félelem
  Egy közönséges nap félelmetes – és sorsszerű – fordulatot vesz egy fiatal nő számára, amikor az otthonában megjelenik egy idegen.
 8. A bátorságon túl: Hősiesség
  Komoly próbatételnek teszik ki egy újdonsült rendőr bátorságát, amikor egy akció után őt bízzák meg azzal, hogy a rendőrség központjába szállítson egy ravasz foglyot.
 9. Gitárom húrjai: Szerelem
  Egy zenész reméli, hogy a tengerentúlon gyorsan felfuttathatja stagnáló karrierjét, de induláskor találkozik egy énekesnővel, aki azonnal leveszi őt a lábáról.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Priyadarshan, Vasanth, Gautham Vasudev Menon, Bejoy Nambiar, Karthik Subbaraj, Sarjun KM, Karthick Naren, Arvind Swami, Rathindran R. Prasad
 • Írta: Pattukottai Prabakar, Selvaa, Madhan Karky, Someetharan, Arpita Chaterjee 
 • Szereplők: Suriya, Vijay Sethupathi, Revathy, Prakash Raj, Siddharth, Parvathy, Delhi Ganesh, Gautham Vasudev Menon, Anjali, Yogi Babu, Aditi Balan, Remya Nambeesan, Poorna, Prayaga Martin, Rythvika Suriya, Arvind Swamy, Prasanna, Atharva, Bobby Simha, Ashok Selvan, Nedumudi Venu, Kishore

2 comments on “Navarasa – Kilenc érzelem (2021)

 1. Minden túlzásukkal együtt különösen kedvelem a dél-indiai (tamil, telugu) filmeket. Itt azonban másról van szó. Nekem mindegyik történet tetszett, közös jellemzőjük a különleges (sokszor nyomasztó) hangulat, és a meglepetésekkel teli forgatókönyv.

  A tíz szerintem legjobb indiai színész közül három is szerepel, ami külön öröm számomra. Rögtön az elsőben ott van Prakash Raj akinek a már a hangjától is jó értelemben kiráz a hideg. Óriási színész. Aki teheti nézze meg a Kanchivaram című moziját is, én sajnos sehol sem találtam hozzá magyar feliratot, a tamil szöveget nem értettem, de annyira szuggesztív a játéka hogy így is maximálisan érthető a történet. Siddharth is nagyot alakított a maga epizódjában, a tehetsége vitathatatlan, nálam még mindig a 180 a valaha látott legjobb film. Suriya tőle szokatlan szerepben tűnik fel, és jól hozza a figurát, nála egyértelműen a Vaaranam Aayiram a legnagyobb klasszikus.

  A többi történet is elnyerte a tetszésemet.

  9/10 pont

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük