Navarasa – Kilenc érzelem (2021)

Az antológiafilm-sorozat az indiai esztétikaelmélet kilenc emberi érzelemből álló palettáját mutatja be az örömtől a félelemig.

 1. Ellenség: Együttérzés
 2. 92 nyara: Nevetés
 3. Az Agni-projekt: Csodálat
 4. Payasam: Viszolygás
 5. Béke: Nyugalom
 6. Őrjöngő: Harag
 7. Hiány: Félelem.
 8. A bátorságon túl: Hősiesség
 9. Gitárom húrjai: Szerelem

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Go6O1wX8H-c[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Priyadarshan, Vasanth, Gautham Vasudev Menon, Bejoy Nambiar, Karthik Subbaraj, Sarjun KM, Karthick Naren, Arvind Swami, Rathindran R. Prasad
 • Írta: Pattukottai Prabakar, Selvaa, Madhan Karky, Someetharan, Arpita Chaterjee 
 • Szereplők: Suriya, Vijay Sethupathi, Revathy, Prakash Raj, Siddharth, Parvathy, Delhi Ganesh, Gautham Vasudev Menon, Anjali, Yogi Babu, Aditi Balan, Remya Nambeesan, Poorna, Prayaga Martin, Rythvika Suriya, Arvind Swamy, Prasanna, Atharva, Bobby Simha, Ashok Selvan, Nedumudi Venu, Kishore

2 comments on “Navarasa – Kilenc érzelem (2021)

 1. Minden túlzásukkal együtt különösen kedvelem a dél-indiai (tamil, telugu) filmeket. Itt azonban másról van szó. Nekem mindegyik történet tetszett, közös jellemzőjük a különleges (sokszor nyomasztó) hangulat, és a meglepetésekkel teli forgatókönyv.

  A tíz szerintem legjobb indiai színész közül három is szerepel, ami külön öröm számomra. Rögtön az elsőben ott van Prakash Raj akinek a már a hangjától is jó értelemben kiráz a hideg. Óriási színész. Aki teheti nézze meg a Kanchivaram című moziját is, én sajnos sehol sem találtam hozzá magyar feliratot, a tamil szöveget nem értettem, de annyira szuggesztív a játéka hogy így is maximálisan érthető a történet. Siddharth is nagyot alakított a maga epizódjában, a tehetsége vitathatatlan, nálam még mindig a 180 a valaha látott legjobb film. Suriya tőle szokatlan szerepben tűnik fel, és jól hozza a figurát, nála egyértelműen a Vaaranam Aayiram a legnagyobb klasszikus.

  A többi történet is elnyerte a tetszésemet.

  9/10 pont

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük