Kolkata with Sue Perkins – Sue Perkins Kalkuttában (2015)

A komikus Sue Perkins feltárja India történetét legcsábítóbb és leggazdagabb városa, Kalkutta életén keresztül, és felfedi, hogyan vált a különcség és a tolerancia városává.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Steve Robinson
 • Írta: Lucy Carter, Sue Perkins
 • Szereplők: Sue Perkins

3 comments on “Kolkata with Sue Perkins – Sue Perkins Kalkuttában (2015)

 1. Élvezet volt végignézni ezt a dokumentumfilmet. Sose hallottam még Sue Perkinsről, hiszen általában a standup komikusokat a nyelvi korlátaik behatárolják, hogy más országokban is ismertek legyenek, de a hölgy kifejezetten viccesen reagált csaknem minden helyzetre.
  Kalkutta utcáit látva pedig önkéntelenül is összehasonlítottam Mumbai és Delhi utcáival, sok jelenet láttán pedig szinte déjà vu érzésem támadt, mert pl. a kaotikus közlekedés nem Kalkutta-specifikus, valójában India összes nagyvárosára jellemző.
  Az angol birodalom által örökül hagyott épületek pedig az ország minden területén megtalálhatóak, felismerhetőek jellegzetes koloniális stílusukról, és az indiaiak igyekeznek mindent hasznosítani, amit a távozó birodalom nem tudott magával vinni, legyen az vasút-hálózat, épületek, vagy akár a tea.
  Sue eléggé bevállalós volt, hiszen lehengerlő könnyedséggel viccelődött a helyiekkel, de megpróbált helyt állni olyan feladatokban is, mint a teáscsésze készítés (fazekasmesterség), vagy lemászni a híres kalkuttai csatornahálózatba. Ez utóbbiért olimpiai aranyérmet érdemel!
  A vicces jeleneteket félretéve néha bizony torokszorító helyzetekbe lavírozta magát, mint amikor a generációk óta utcán élő családokhoz ment látogatóba és az ott látott nyomor hatására elment a kedve a humorizálástól és a sírással küszködött.
  A következő jelenetben viszont bemutatja, hogy Kalkutta a harmadik a sorban, Mumbai és Delhi után, a szupergazdagok számát tekintve, és itt tényleg iszonyatos pénzekről van szó.
  A komikus látogatása a nevetőklubba pedig a film fénypontja, tényleg nagyon jól szórakoztam rajta!
  Káli istennő templomában uralkodó tömegnyomor pedig a mumbai vasúton tett utazásaimra emlékeztetett, szinte éreztem a lökdösődést.
  Minden összevetve nem próbálta meg takargatni Kalkutta sebeit, korrekt beszámolót láthattunk egy amatőr dokumentumfilmestől, hiszen Sue Perkinsnek nem ez az elsődleges hivatása, ennek ellenére teljes lelkesedéssel mutatta be a számára ismeretlen világvárost.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük